30/1/10

Ο κ. Σχοινιωτάκης παρακαλεί τους αξιότιμους εφοριακούς να επιστρέψουν σύντομα 8,8 εκατομμύρια ευρώ

Εταιρείες "μαϊμού" και Εφοριακοί τριών Δ.Ο.Υ της Θεσσαλονίκης εμπλέκονται στο σκάνδαλο 8.831.906 ευρώ

Ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Σχοινιωτάκης ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ τους αξιότιμους υπεύθυνους εφοριακούς τριών Δ.Ο.Υ της Θεσσαλονίκης καθώς και τούς υπεύθυνους αντίστοιχων εταιρειών «μαϊμού», να επιστρέψουν, το ποσό των 8.831.906 ευρώ....

Το συγκεκριμένο ποσό περιήλθε στην κατοχή των εταιρειών μαιμού από επιστροφή ΦΠΑ, μετά την προσκόμιση πλαστών βεβαιώσεων και εικονικών τελωνειακών στοιχείων.
Οι αξιότιμοι υπεύθυνοι των τριών εταιρειών μαιμού είναι έως σήμερα άγνωστοι.

Όπως προκύπτει από την έγγραφη παραγγελία του κ. Σχοινιωτάκη, η απάτη των τριών ανύπαρκτων εταιρειών έγινε στις Γ΄και Δ΄ Δ.Ο.Υ Θεσσαλονίκης, καθώς και στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

_________ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ_________


Στο έγγραφο αναφέρεται ότι μόλις έγινε γνωστή η απάτη.... οι αρμόδιοι οικονομικοί επιθεωρητές, που επιλήφθηκαν της υπόθεσης, επικαλέστηκαν ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τους υπεύθυνους εφοριακούς υπαλλήλους, προκειμένου, είτε να μην τους επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις...... είτε να απαλλαγούν.


Ειδικότερα, στους υπευθύνους εφοριακούς καταλογίστηκε απλή αμέλεια και ατελής εκπλήρωση των καθηκόντων τους, ενώ άλλοι έμειναν άθικτοι από την έρευνα, που διεξήχθη.

Ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας αναφέρει ότι οι οικονομικοί επιθεωρητές επικαλέστηκαν τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τους υπαλλήλους του δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και όχι αυτές των διαχειριστών υπολόγων, που έχουν αυξημένες ευθύνες.

Ακόμη, αναφέρει ο κ. Σχοινιωτάκης ότι η παραγραφή των αδικημάτων για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι διετής, ενώ για τους διαχειριστές υπολόγους η παραγραφή είναι δεκαετής ή ακόμη και εικοσαετής.

Παράλληλα, της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, προκειμένου ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων εφοριακών. Επίσης, η Εισαγγελία θα αναζητήσει και ποιοί είναι πίσω από τις εταιρείες «μαϊμού» για να ασκήσει διώξεις σε βάρος τους και εφόσον αποκαλυφθούν, να εκτελεστεί το δεύτερος σκέλος της εντολής Σχοινιωτάκη, για επιστροφή από την πλευρά τους του ποσού της απάτης.

Σκάνδαλο είναι η συμπεριφορά σας κ.Σχοινιωτάκη που παρακαλάτε εταιρείες μαϊμού και εμπλεκόμενους εφοριακούς να επιστρέψουν τα 8.831.906 εκατομμύρια ευρώ καθώς και οι αρμοδίοι οικονομικοί επιθεωρητές που επικαλέστηκαν ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο !!!

Tα στοιχεία διέρρευσαν από:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share