1/1/10

Η κυβέρνηση, βλέποντας οτι σύντομα πέφτουμε στο γκρεμό... βγάζει φτερά !

Καλώς ήρθες 2010 !
Ξαφνικά ανακάλυψε η κυβέρνηση οτί... περισσεύουν 15 δισ. € από το «πακέτο» των 28 δισ.


Το ενδεχόμενο χορήγησης στον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις - νοικοκυριά) των 15 δισ. ευρώ που δεν "απορροφήθηκαν" από τα 28 δισ. του πακέτου ενίσχυσης των τραπεζών αρχίζει να συζητά ο υπουργός Οικονομικών με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τους επιτρόπους του Δημοσίου στις εμπορικές τράπεζες.





Βλέπουν την Ελληνική αγορά να μην αντέχει άλλο - ειδικότερα μετά τις γιορτές - για το λόγο αυτό σχεδιάζουν τώρα την επιστροφή των χρημάτων στο Ελληνικό δημόσιο.

Ο υπουργός Οικονομικών βλέποντας τα "σκούρα" να έρχονται συντομότερα απο ότι περίμεναν , ζήτησε από τους τραπεζίτες την κατάθεση έκθεσης στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πορεία υλοποίησης και τα προβλήματα του προγράμματος των 28 δισ. ευρώ.

Αδιάφορες οι τράπεζες.... "κλοτσάνε" !!!

Αφού από την πλευρά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έγινε ξεκάθαρο ότι η όποια διοχέτευση του ρευστού ακόμη και με τη μορφή εγγυήσεων θα πρέπει να έχει και την έγκριση της ΕΚΤ δεδομένου ότι το πακέτο δόθηκε για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος δηλαδή της τράπεζες.

Το θέμα είναι πως ακόμη κι αν επιστραφούν τελικά στο δημόσιο τα 15 δισ. € το δημόσιο θα τα διαχειριστεί σωστά ή θα τα "φάει" κι αυτά το μαύρο σκοτάδι...




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share