10/1/10

Ηγουμενίτσα: Ραγδαία η αύξηση των λαθρομεταναστών

Ανήσυχη εμφανίζεται η τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας για τα βίαια φαινόμενα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ραγδαία αύξηση των λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα, κυρίως μετά τα περιστατικά βίαιων αντιδράσεων που καταγράφονται ειδικά τις τελευταίες ημέρες.
Κατά απαίτηση των τοπικών κοινωνιών οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν την λήψη πιο αυστηρών μέτρων ώστε να περιοριστούν οι παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και η προσέλκυση και άλλων λαθρομεταναστών που κυρίως από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προσπαθούν να διοχετευθούν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ήδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα με πρωτοβουλία του νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τη συμμετοχή του βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστου Κατσούρα, του δημάρχου Ηγουμενίτσας Θωμά Πιτούλη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνου Σκαλτσά, του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας Γιώργου Χήτα και του Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Σταμάτη Ράπτη.

Όπως σημείωσε, από την πλευρά των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητήθηκε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, καθώς και να ενημερωθεί σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε αν χρειαστεί να ενισχυθεί με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό η περιοχή.

«Έχουμε φτάσει σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά προκειμένου και η πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί σε ένα τόσο δύσκολο και λεπτό θέμα. Το θέμα των λαθρομεταναστών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και δεν θέλω να θρηνήσουμε θύματα στην τοπική μας κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιόγιακας.

Να σημειωθεί πως ανάλογη σύσκεψη για το θέμα των μεταναστών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Άρτα με πρωτοβουλία του νομάρχη Άρτας Γιώργου Παπαβασιλείου. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες που ζουν στην περιοχή.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share