30/1/10

Κοινή ιστορία Ελλάδας Τουρκίας είδε ο Νταβούτογλου

Έχουμε κοινή ιστορία (!), κοινό πεπρωμένο και κοινό μέλλον και η συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στα ευρωπαϊκά θέματα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο", δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η απίστευτη δήλωση που εξισώνει τον κατακτητή με τον κατακτημένο έγινε μετά το δείπνο εργασίας, διάρκειας τρεισήμισι ωρών, που...




...είχε στο Λονδίνο με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα

Στις δηλώσεις τους μετά το δείπνο οι δύο αξιωματούχοι επεσήμαναν τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας των χωρών τους στα περιφερειακά θέματα, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, στα θέματα της Ευρώπης και στις διμερείς σχέσεις.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσέγγιση του Δημήτρη Δρούτσα για το μέλλον και προσέθεσε ότι η παραδοσιακή φιλία μας (!) θα ενισχυθεί περισσότερο. Προσκάλεσε, επίσης τον Έλληνα υπουργό να επισκεφθεί την Άγκυρα και ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προγραμματίζει να επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας δήλωσε, και αυτός σε πνεύμα αβροφροσύνης ότι με τον κ. Νταβούτογλου μοιράζονται πολύτιμες εμπειρίες από τη συνεργασία που είχαν στη χρονική περίοδο 1999-2004 και απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί την Άγκυρα στο άμεσο μέλλον “με μεγάλη χαρά

Tην ίδια ώρα 29-01-2010 είχαμε οκτώ αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, μια παράβαση των κανόνων FIR Αθηνών και δύο παραβιάσεις του ΕΕΧ (Εθνικού Εναέριου Χώρου) ενώ τέσσερα από τα αεροσκάφη έφεραν οπλισμό.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share