18/1/10

Εντολή από άνωθεν η παρέμβαση του εισαγγελέα για τα μπλόκα των αγροτών !

Την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας ή το σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών, ζητά από τις αστυνομικές αρχές, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα αγροτικά μπλόκα...




Με επείγον έγγραφό του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργίου, αφού υπενθυμίζει ότι το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και διώκεται αυτεπάγγελτα, τονίζει ότι η τήρηση της νομιμότητας επιβάλλει την ποινική δίωξη και τιμωρία των δραστών της συγκεκριμένης πράξης, που προσβάλλει το έννομο αγαθό της συγκοινωνίας ως ελεύθερης διακίνησης προσώπων και πραγμάτων.

Την πρόθεση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης να καταφύγουν στην Ελληνική δικαιοσύνη εναντίον των αγροτών ανήγγειλε ο πρόεδρός της, Βασίλης Τσιμαράγκας.

«Θα επιτρέπεται η διέλευση των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα από τον κόμβο του Στρυμονικού» απάντησε ο πρόεδρος της ΟΔΑΣ (Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων), Αναστάσιος Κάτος.

Ωστόσο... στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν αγροτικά μπλόκα, η δε συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία δεν μπορεί να εφαρμοστεί έξω από τα όρια του Νομού.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για "τρομοκρατική παρέμβαση", η οποία "αποτελεί μέρος του κυβερνητικού σχεδίου προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας της φτωχής αγροτιάς για να μην ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά της"





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share