23/1/10

Επιχειρηματίες κατά Τραπεζών

Επίθεση στις τράπεζες εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για την αντίδρασή τους στον «νόμο Κατσέλη», που αφορά στη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και συμμετείχαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών...





...Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου χαρακτήρισαν πρωτοποριακό τον νόμο της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το πρώτο και το μοναδικό έως τώρα μέτρο που ενισχύει με ρευστότητα την αγορά.

Στην ίδια εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, προανήγγειλε και λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής που θα ενημερώνει τους επιχειρηματίες σχετικά με τις διατάξεις του νόμου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γ. Κασιμάτης, κατήγγειλε «άσχημες πρακτικές των τραπεζών σε βάρος επιχειρηματιών, ώστε να τους αποτρέψουν στην ένταξη της διαδικασίας οφειλών».

Μισό πλαφόν


Οπως είπε «μειώνουν στο μισό οι τράπεζες το πλαφόν χρηματοδότησης, και μάλιστα, υγιών επιχειρήσεων, ενώ έχουν αυξήσει στα 350 από 150 ευρώ το κόστος αξιολόγησης μιας επιχείρησης, όταν εκείνη θέλει να ανανεώσει δανειακή της σύμβαση».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος, υποστήριξε ότι «οι τράπεζες αντιδρούν στον νόμο, γιατί γνώρισαν την ήττα».

Τις κάλεσε, δε, να εφαρμόσουν τον νόμο και «να εγκαταλείψουν τον επιχειρηματικό συντεχνιακό... αυτισμό.

Η... ήττα τους αποδίδει οφέλη τόσο στις ίδιες όσο και στην οικονομία», πρόσθεσε.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share