29/1/10

Προς εξεταστική ο Καραμανλής...

Έντονη φημολογία γύρω από το περιβόητο ραντεβού Ρουσόπουλου - Καραμανλή !

Η μυστική συνάντηση Ρουσόπουλου - Καραμανλή στο καινούργιο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην πλατεία Μαβίλη φέρνει στο φως έντονες φημολογίες...


Σε πολιτική απομόνωση οδηγεί η Ρηγίλλης τον Κ. Καραμανλή, αποφεύγοντας να τον στηρίξει επισήμως για την ευχαριστήρια επιστολή στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Ζίμενς, Μιχ. Χριστοφοράκο.

Η υπόθεση προκαλεί νέο διχασμό στη Ν.Δ., την ώρα που το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει κατάθεση του τέως πρωθυπουργού στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή που συστήνεται με ομόφωνη... απόφαση της Βουλής.

Κομματικοί παράγοντες κάνουν λόγο για αποκαθήλωση του Καραμανλή, καθώς εκτιμούν ότι η νέα ηγεσία της Ν.Δ. δεν θέλει να χρεωθεί πολιτικά μια υπόθεση που δεν ελέγχει και τις διαστάσεις της οποίας αγνοεί, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα είναι ότι για την υπόθεση «πρέπει να βγει μπροστά ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός» πριν υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη δήλωση του κόμματος.

Ο Καραμανλής, ωστόσο, είναι οργισμένος από την παρατεταμένη σιωπή της Ρηγίλλης και κυρίως από τις βολές στελεχών που βρίσκονται δίπλα στον Αντ. Σαμαρά, όπως ο Βασ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος επιμένει ότι απαιτούνται εξηγήσεις από την πλευρά Καραμανλή για την επίμαχη επιστολή.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο τέως πρωθυπουργός διεμήνυσε, μέσω συνεργατών του, ότι δεν προτίθεται να παρέμβει δημόσια. «Όλα έχουν εξηγηθεί με απόλυτα πειστικό τρόπο», ήταν το δικό του σχόλιο, με αποδέκτες κυρίως στο εσωκομματικό πεδίο. Από το περιβάλλον του Καραμανλή, πάντως, εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο τέως πρωθυπουργός να προσέλθει τόσο στην Εξεταστική για τη Ζίμενς όσο και για το Βατοπέδι, για το οποίο επίσης εκτιμάται ότι θα κληθεί από την πλευρά της πλειοψηφίας ως μάρτυρας.

Για τη Ζίμενς και την επιστολή προς Χριστοφοράκο αξιοσημείωτο είναι, εξάλλου, ότι τον Καραμανλή ανέλαβε να υπερασπιστεί χθες στη Βουλή- με τη σύμφωνη γνώμη του Σαμαρά, κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος βρίσκεται εκτός του νέου κομματικού οργανογράμματος.

Σιωπή της Ρηγίλλης...

Κομματικές πηγές ερμηνεύουν τη σιωπή της Ρηγίλλης ως ένδειξη ότι ο Σαμαράς θέλει να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Επισημαίνουν ότι πρόκειται για το τρίτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, μετά τις σαφείς αποστάσεις που κράτησε από την οικονομική πολιτική της τελευταίας πενταετίας και την αναδίπλωση του κόμματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για το Βατοπέδι.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον τέως πρωθυπουργό, έδιναν χθες ιδιαίτερη σημασία στις νέες βολές που εξαπέλυσε ο Βασ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος εξήρε τη στάση που είχε τηρήσει για την υπόθεση της Ζίμενς ο Παπανδρέου και τόνισε ότι η Ν.Δ. «πρέπει να ματώσει...». Τα ίδια στελέχη εκτιμούσαν ότι η μη αποδοκιμασία του Μιχαλολιάκου από τη Ρηγίλλης ενισχύει, ουσιαστικά, το βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται κατά του Καραμανλή.

Μην περιμένετε βέβαια και τίποτα σπουδαίο αφού το όλο τροπάριο της εξεταστική είναι στυμμένο μόνο για πολιτική αντιπαράθεση στα έδρανα και όχι για κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού κάτι τέτοιο δεν συμφέρει κανέναν από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα.

Με λίγα λόγια θα προσπαθήσουν να πείσουν το λαό για τα "σπασμένα" που σύντομα θα κληθεί να πληρώσει με νέες θυσίες....


Διαβάστε επίσης:
Για να μην κοροϊδευόμαστε με τις εξεταστικές... (Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share