29/1/10

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει το Βατοπέδι κατά Χαρδαβέλα

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι "πρωταγωνιστές" του ρεπορτάζ του Κώστα Χαρδαβέλα για το περιεχόμενο της εκπομπής του "Αθέατος Κόσμος" που αφορούσε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Αναλυτικότερα σε επιστολή τους οι ιερείς αναφέρουν...

Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, προβλήθηκαν βίντεο κι έλαβαν χώρα συζητήσεις μεταξύ του δημοσιογράφου παρουσιαστή κ. Κώστα Χαρδαβέλα και των προσκεκλημένων του, που περιελάμβαναν ισχυρισμούς και δηλώσεις που συνιστούν αήθη, υβριστική και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Ηγούμενου της Ι.Μ Βατοπαιδίου Αγ. Όρους Γέροντος Εφραίμ, του μοναχού πατρός Αρσενίου και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψή τους.

Με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψη των δύο Πατέρων, χρησιμοποιήθηκαν απόλυτα αναληθείς ισχυρισμοί και καταφρονητικά σχόλια περί:

1.δήθεν σκανδαλώδους εκποίησης κελιών,
2.δήθεν «κτηνώδους» διωγμού μοναχών,
3.δήθεν ανθελληνικών πρακτικών,
4.δήθεν καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου,
5.δήθεν αιφνιδίων θανάτων με υπαιτιότητα τού Γέροντα Εφραίμ και
6.δήθεν ύπαρξης κατηγοριών περί παιδεραστίας.

Είναι προφανές ότι το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού και το δικαίωμα άσκησης κριτικής δεν νομιμοποιεί την προσβολή της τιμής και της υπόληψης των δύο Πατέρων μέσα από τη βάναυση κακοποίηση της αλήθειας και τον απολύτως απαράδεκτο τρόπο παρουσίασης των γεγονότων διαστρεβλωμένων, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Όλα αυτά μαρτυρούν πως πρόθεση δεν ήταν η πληροφόρηση του κοινού, αλλά αποκλειστικά η κατασκευή εντυπώσεων, η δυσφήμιση και η κατασυκοφάντηση των δύο Πατέρων.

Για τους λόγους αυτούς εδόθησαν εντολές στους πληρεξουσίους δικηγόρους για άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Η απόφαση αυτή συνιστά άσκηση αναφαίρετου δικαιώματος αλλά και καθήκοντος των δύο Πατέρων που είναι αποφασισμένοι να κάνουν χρήση κάθε νόμιμου μέσου που διαθέτουν ώστε επί τέλους να λάμψει η αλήθεια μέσα σ’ ένα περιβάλλον όπου αυτή έχει βάναυσα παραποιηθεί με αναπόφευκτο αποτέλεσμα τον διασυρμό της ίδιας της Ι.Μ.Βατοπαιδίου η οποία αποτελεί φάρο Χριστιανικής διακονίας και πολιτισμούΜε σεβασμό προς τους ιερείς , θα κάνουμε ένα σχόλιο....


Επείδη εκπροσωπείτε αυτό που ονομάζετε Θεία Δίκη καλό θα ήταν να μην λειτουργείτε με εντολές στους πληρεξουσίους δικηγόρους σας, διότι αυτό και μόνο θυμίζει περισσότερο businessmen παρά Άγιους Πατέρες

Καλό θα ήταν, τουλάχιστον η Εκκλησία να μην αποκαθηλώνει η ίδια , εκείνα τα οποία πρεσβεύει...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share