13/1/10

Στέλνεις το παιδί σου φροντιστήριο; ΤΕΚΜΗΡΙΟ !

Στο ΤΕΚΜΗΡΙΟ τα ιδιωτικά σχολεία αλλά και τα φροντιστήρια !

Με ένταξη ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων στα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί να «πιάσει» όσους στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια και δεν τα δηλώνουν στην Εφορία.





Εξέλιξη στην οποία αντιτίθενται εκπρόσωποι των φορέων (μεταξύ αυτών και η ΑΔΕΔΥ που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις) εκφράζοντας τις αμφιβολίες τους για τις διασταυρώσεις και μιλώντας για τον κίνδυνο να «καταργηθεί από μόνο του το σύστημα».

«Το κράτος δεν μπορεί να μιλάει για τεκμήρια σε δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων όταν δεν παρέχει τη στοιχειώδη εκπαιδευτική πολιτική» διαμήνυσαν στη δεύτερη συνάντηση (οι οποίες περιορίζονται σε 3 έναντι 5 αρχικώς, επισπεύδοντας κι άλλο το φορολογικό) της ομάδας εργασίας για τη φορολογία εισοδήματος οι εκπρόσωποι των φορέων, οι οποίοι όμως δεν εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αντίθετοι για τα φροντιστήρια.

Η ένταξη των διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων αγγίζει περισσότερες από 90.000 οικογένειες.

Αν, πάντως, ο φορολογούμενος που στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο υποχρεωθεί να δηλώσει τα δίδακτρα, δεν θα μπορεί να δηλώσει φορολογητέο εισόδημα χαμηλότερο από το ποσό που πληρώνει για την εκπαίδευση του παιδιού του.

Αν ληφθεί υπόψη ότι τα τεκμήρια θα πάνε προσθετικά, τότε ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να δηλώνει εισόδημα τουλάχιστον στο ύψος των τεκμηρίων ειδάλλως θα του υπολογίζεται φόρος με βάση το άθροισμα των δαπανών διαβίωσης




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share