7/2/10

Μέσ' το Σαββατοκύριακο άρον-άρον το Ασφαλιστικό !!!

Μέσ' το Σαββατοκύριακο άρον-άρον...

40 χρόνια δουλειάς και σύνταξη στα 67 για όλους
!!!

Εφιαλτικά σενάρια για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης για το Ασφαλιστικό, εν όψει ανακοινώσεων στις οποίες θα προβεί ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος τις προσεχείς ημέρες....




Περιμένουν τον πρωθυπουργό να επιστρέψει από το ταξίδι του στην Ινδία για να αρχίσουν την επεξεργασία του σχεδίου , προκειμένου... να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θα σημάνει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης την οποία προανήγγειλε ο Παπανδρέου από μακριά , χωρίς να γνωρίζει κανείς μέχρι στιγμής τι ακριβώς εννοούσε.

Οταν ερωτώνται για τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας περιορίζονται να πουν ότι το μέτρο «δεν είναι για άμεση εφαρμογή» , υπονοώντας έτσι ότι αναζητείται φόρμουλα ώστε να περάσει με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές αντιδράσεις.

Από το αρμόδιο υπουργείο διαψεύδεται πάντως το ενδεχόμενο ενοποίησης Ταμείων σε αυτή τη φάση, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να έλθει προς ψήφιση τον ερχόμενο Απρίλιο.

Φόβοι για κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων θα προκαλέσει κατάρρευση των ταμείων.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες , φαίνεται έτοιμη να τολμήσει να αλλάξει το καθεστώς που ισχύει σήμερα με την 35ετία και να θεσπίσει την 40ετία χωρίς όριο ηλικίας. Το σενάριο αυτό δεν επιβεβαιώνεται από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ούτε και διαψεύδεται.

Άγρια είναι τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση εν όψει των ανακοινώσεων για το ασφαλιστικό, το σενάριο που επίσης είναι στο τραπέζι των συζητήσεων είναι της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.

Πρόκειται για μια εκδοχή που, σύμφωνα με το επιτελείο συνεργατών του Πρωθυπουργού, θα στέλνει προς την Ευρώπη μια σημαντική ένδειξη των καλών διαθέσεων της κυβέρνησης.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για το Ασφαλιστικό, στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν και τις δυνατότητες πολιτικής διαχείρισης. Οι περισσότεροι θυμούνται τις εντάσεις που πυροδότησε η αντίστοιχη απόπειρα του 2000, ενώ άλλοι επιμένουν ότι πολύ χειρότερη ήταν η άτακτη υποχώρηση τότε της κυβέρνησης Σημίτη, υπό την πίεση συνδικάτων και εσωκομματικών αντιδράσεων.

Εχοντας υπόψη αυτά, οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιχειρούν να συμπεριλάβουν στην επιχειρηματολογία τους την ανάγκη και τη δήθεν κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα με τη λογική μιας γενναίας αλλά μακράς πνοής μεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό.

Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί να προσαρμόσει την επιχειρηματολογία του και ο υπουργός Εργασίας κ. Λοβέρδος, ο οποίος καλείται να υλοποιήσει μια πρωθυπουργική εξαγγελία, χωρίς μέχρι στιγμής να γνωρίζει τις ακριβώς είχε υπόψη του ο Παπανδρέου όταν έκανε τις ανακοινώσεις της προηγούμενης Τρίτης.

Εδώ και πολύ καιρό ο υπουργός Εργασίας έλεγε σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις ότι, όταν ανοίξει η συζήτηση για το Ασφαλιστικό, θέλει στο πλευρό του τον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεκδικήσει την κοινή αυτή παρουσία χωρίς να είναι βέβαιον ότι θα επιτύχει στην επιδίωξή του, ενώ το κρίσιμο γι΄ αυτόν ζήτημα αφορά την κεντρική στήριξη που θα του παρασχεθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε πως τα λένε δειλά-δειλά μέσω της Κρατικής τηλεόρασης.








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share