26/2/10

Υπάλληλος του ΙΚΑ εκβίαζε επιχειρηματία !

Ένας 51χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ Κορίνθου συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, γιατί εκβίαζε επιχειρηματία.

Του ζητούσε 5.500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει και να μην γίνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία, λόγω οφειλών του στο ΙΚΑ. Ο επιχειρηματίας διατηρεί επιχείρηση συστημάτων ξηράς δόμησης και κουφώματα , είχε οφειλή 100.000 ευρώ.




Όμως πήγε και πλήρωσε τα μισά και είχε κάνει διακανονισμό για το υπόλοιπο ποσό πληρώνοντας κανονικά τις δόσεις του.

Ο υπάλληλος του ΊΚΑ όμως, ήταν ιδιαίτερα φορτικός προς τη σύζυγο του επιχειρηματία η οποία έκανε τις εξωτερικές δουλειές της επιχείρησης.

Η ίδια μάλιστα γνώριζε τον συγκεκριμένο υπάλληλο από τα μαθητικά τους χρόνια. Αυτός της έλεγε ότι οι προϊστάμενοι του τον πιέζουν για καταβολή “μίζας” προκειμένου να απαλείψουν το θέμα της κατάσχεσης.

Έτσι η γυναίκα μαζί με τον σύζυγο της πήγαν στην αστυνομία και αφού προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα, κανονίστηκε συνάντηση και έτσι τον συνέλαβαν επ' αυτοφόρω.

Η διοίκηση του ΚΑ-ΕΤΑΜ διέταξε επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και έκτακτη Επιθεώρηση στο Υποκατάστημα, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Για να δούμε τώρα εαν θα εφαρμόσουν τον περίφημο νομοσχέδιο για την διαφθορά ή... για μια ακόμη φορά ο νόμος θα παραμείνει νόμος στα χαρτιά !







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share