17/2/10

Από φιάσκο σε φιάσκο η Ελληνική Αστυνομία ! - Όλες οι λεπτομέρειες για το μακελειό στο Βύρωνα

Μετά το πρωτοφανές φιάσκο των δύο αστυνομικών στην προσπάθειά τους να ελέγξουν δύο ύποπτους Αλβανούς στο Μαρούσι, οι δύο ύποπτοι τους έπιασαν στον ύπνο και όχι μόνον κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο αστυνομικούς αλλά κατάφεραν να τους ληστέψουν κιόλας αφού τους πήραν τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους.

Αντί να αιφνιδιάζονται οι δράστες, αιφνιδιάζονται οι αστυνομικοί αφού...




Αμέσως μετά το πρώτο φιάσκο επακολούθησε το δεύτερο, ακόμη μεγαλύτερο, αφού η αστυνομία τόσο στη μια περίπτωση όσο και στην άλλη έκανε εγκληματικά λάθη που δείχνουν πως οι αστυνομικοί είναι απροετοίμαστοι όταν βγαίνουν στον δρόμο.

Οι δράστες του μακελειού στο Βύρωνα ήταν οι ίδιοι που το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας εξευτέλισαν την ΕΛΑΣ "γδύνοντας" 2 αστυνομικούς από τα όπλα τους και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους από τα αποτυπώματα που βρήκαν στα γιλέκα και τα κλειδιά των αστυνομικών που έκλεψαν οι δράστες το προηγούμενο βράδυ στο Μαρούσι.

'Ηξεραν οτι έχουν να τα βάλουν με σκληρούς κακοποιούς που δεν διστάζουν να πυροβολήσουν στο ψαχνό , κι όμως έκαναν μια επιπόλαια επιχείρηση σε μια απο τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας για να τους συλλάβουν.

Η επιχειρησιακή ανεπάρκεια της ΕΛΑΣ είχε σαν αποτέλεσμα τα κλεμμένα όπλα της προστασίας του πολίτη που είχαν κλαπεί το προηγούμενο βράδυ στο Μαρούσι να είναι πιθανόν αυτά που σκότωσαν 24 ώρες αργότερα τον ανυποψίαστο πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εσπευσμένη αστυνομική επιχείρηση έγινε, ενόψει των Τακτικών Κρίσεων των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα τον πρόχειρο σχεδιασμό, ανοίγοντας «πόλεμο» μέσα στον δρόμο και όχι σύλληψη μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν.

Δηλαδή φάρ γουέστ με καταιγισμό πυροβολισμό μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή

Ένας από τους ληστές μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς άνοιξε πυρ εναντίον τους κάτι που έκανε και ο οδηγός, εκτοξεύοντας παράλληλα 6 χειροβομβίδες εκ των οποίων εξερράγησαν οι δύο τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκε και ένας από τους δράστες, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Ο ένας από τους ληστές συνεχίζοντας τους πυροβολισμούς εγκλωβίστηκε μέσα σε έναν φούρνο. Λίγο αργότερα συνελήφθη και εκείνος.

Στην περιοχή του μακελειού δίπλα σε μια χειροβομβίδα που δεν έσκασε βρέθηκε ένα πιστόλι, για το οποίο πηγές της αστυνομίας θεωρούν πιθανόν οτί είναι από το φιάσκο της αστυνομίας στο Μαρούσι το προηγούμενο βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο 25χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά των κακοποιών ή των αστυνομικών.

Μάλιστα το πτώμα του 25χρονου νεαρού άργησε να απομακρυνθεί αφού βρισκόταν δίπλα στις χειροβομβίδες που δεν είχαν ακόμα εξουδετερωθεί.

Ο 25χρονος βρέθηκε ανάμεσα στη μάχη των πυροβολισμών μεταξύ των δύο ληστών τραπεζών και των αστυνομικών, οι οποίοι φαίνεται πως είχαν στήσει επιχείρηση τύπου "Η μεγάλη των Μπάτσων Σχολή"

Δείτε κι αυτό....




Στο σπίτι των ληστών οι αστυνομικοί βρήκαν 3 καλάσνικοφ, μία κοντόκανη καραμπίνα, 30 χειροβομβίδες, 1 βαριοπούλα και ποσότητα TNT.

Οπως έγινε γνωστό και δύο είναι δραπέτες των φυλακών Λάρισας, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και είχαν πάρει πενθήμερη άδεια (!) ο ένας και οχταήμερη ο άλλος πριν από λίγους μήνες, αλλά δεν επέστρεψαν και άρχισαν ξανά τις ληστείες.

Πρόκειται για τους δύο ληστές που πριν από ένα μήνα στην Κόρινθο "γάζωσαν" με καλάσνικοφ περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά από ληστεία σε τράπεζα, με αποτέλεσμα το αστυνομικό όχημα να αρπάξει φωτιά και οι δυο αστυνομικοί που επέβαιναν πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή.

Πως μπορεί
ο απλός πολίτης να αισθάνεται ασφαλής όταν οι εγκληματίες αλωνίζουν την πόλη;;

Πως είναι δυνατόν να δίνονται άδειες εξόδου από τις φυλακές σε τέτοιους αδίστακτους κακοποιούς ;;;











ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share