17/2/10

Ανατριχιαστική η περιγραφή του ιατροδικαστή στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου !

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή, Χρήστου Λευκίδη, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης που ήταν ο πρώτος που εξέτασε το άψυχο σώμα του Αλέξη.Η περιγραφή του είναι ανατριχιαστική....




Ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης που ήταν ο πρώτος που εξέτασε το άψυχο σώμα του Αλέξη.

“Η σφαίρα τρύπησε τον αριστερό ημιθώρακα, μετά τον αριστερό πνεύμονα, μετά τρύπησε το περικάρπιο, πέρασε στην καρδιά, την θωρακική αορτή και κατέληξε να σφηνωθεί στον δέκατο θωρακικό σπόνδυλο οπότε και προήλθε ακαριαίος ο θάνατος του άτυχου αγοριού”.

Όσον αφορά την βολίδα ο κ.Λευκίδης κατέθεσε ότι πρόκειται για εξοστρακισμό αφού το μπροστινό μέρος της σφαίρας είχε διαβρωθεί. “Αυτή η αλλοίωση που είχε η σφαίρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει από το κόκκαλο στο οποίο σφηνώθηκε του άτυχου παιδιού. Εξοστρακισμός υπήρξες όμως το όπλο ήταν στραμμένο προς το θύμα γιατί αν δεν ήταν τότε δεν θα υπήρχε τραυματισμός”, πρόσθεσε.

Ο Λευκίδης κατέθεσε οτι η θέση του χεριου του Κορκονέα την ώρα που πυροβολούσε ήταν ευθεία στο ύψος του στήθους σε απόσταση 1,5 μέτρου απο το έδαφος.

Επίσης ο κ.Λευκίδης είπε ότι στην βολίδα βρέθηκε οξείδιο του πυριτίου, υλικό που σημαίνει ότι η σφαίρα χτύπησε σε άμμο ή οικοδομικό υλικό.

Όσον αφορά την θέση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όταν έφαγε τη σφαίρα η πιο πιθανή θέση ήταν να βρίσκεται σκυμμένος 10 μοίρες προς τα αριστερά.

Ο ιαροδικαστής Χρ. Λευκίδης, μιλώντας στο δικαστήριο είπε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ακαριαίος και πρόσθεσε ότι "εξαρχής η βολίδα έδειξε ότι συνέβη εποστρακισμός σε μια σκληρή και πλατιά επιφάνεια".

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής, σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούσε το θύμα να είχε λάβει μέρος σε επεισόδια, υποστήριξε ότι τα ρούχα του ήταν τακτοποιημένα, καθαρά και πέρα από το αίμα δεν είχαν τίποτα άλλο.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο η σφαίρα να ήρθε από τον ουρανό, με καθοδική πορεία προς το θύμα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγιας, αναφέρθηκε στην έκθεση αυτοψίας, στον χώρο του εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι δεν φαίνεται η παρουσία κανενός αυτόπτη μάρτυρα, ενώ παρόντες στην αυτοψία δεν ήταν ούτε ο κατηγορούμενος ούτε μέλη της υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συνηγόρου, ο Επ. Κορκονέας πυροβόλησε μία ή δύο φορές στον αέρα και όταν έβαλε το πιστόλι στη θήκη αυτό εκπυρσοκρότησε. "Δεν υιοθετούμε τον εποστρακισμό στη τσιμεντένια μπάλα, ούτε σε κάποιον τοίχο", είπε.

"Η σφαίρα ήλθε από ψηλά, αφού εποστρακίστηκε, το θύμα ήταν σε όρθια θέση και γι' αυτό η πύλη εισόδου στο θύμα ήταν από πάνω προς τα κάτω".

Από την πλευρά του, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η βολίδα έχει εποστρακιστεί στο πλάι και όχι στην κορυφή, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης.

Ο συγκατηγορούμενος για την υπόθεση ειδικός φρουρός Σαραλιώτης είπε απλά ότι λυπάται για το γεγονός.

Ο συνήγορος του Ε.Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, διάβασε τα ελαφρυντικά του ειδικού φρουρού λέγοντας ότι έχει έντιμο βίο.

Μάλιστα είπε ότι έχει πάρει έπαινο από την αστυνομία για εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών, έχει καθαρό ποινικό μητρώο ενώ παραδόθηκε μόνος του και ζήτησε συγγνώμη.

Ο Κούγιας είπε πως η αμοιβή του ως δικηγόρος προέρχεται από το σωματείο των ειδικών φρουρών και το δήμαρχο της περιοχής που μένει ο Κορκονέας, αφού ο ίδιος δεν έχει χρήματα.

Η μητέρα του Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν δεν κατέθεσε τελικά γιατί γύρω στις 10:45 αισθάνθηκε αδιαθεσία και βγήκε από το δικαστήριο. Ζήτησε μέσω του συνηγόρου της να μην καταθέσει σήμερα κάτι που έγινε δεκτο.


Η δίκη άρχισε ξανά γύρω στις 09:30 το πρωί. Είχε διακοπεί λόγω κωλύματος της εισαγγελέας πρωτοδικών Άμφισσας Βασιλικής Βλάχου. Η σύνθεση του δικαστηρίου παρέμεινε η ίδια με την μόνη διαφορά ότι την θέση της κ.Βλάχου πήρε ο εισαγγελέας Καρπενησίου κ.Λακαφώσης.

Στο δικαστηριο πήγε σήμερα και ο πατέρας του Αλέξανδρου, Ευάγγελος Γρηγορόπουλος.

Ο Αλ. Κούγιας ζήτησε να προσκομιστεί η βολίδα στο δικαστήριο, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκεύη.








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share