24/2/10

Ανεξέλεγκτη πύλη εισόδου λαθρομεταναστών το Φαρμακονήσι - Παροπλισμένα τα σκάφη του λιμενικού !

Σε έξαρση και πάλι το φαινόμενο !

34 λαθρομετανάστες βρέθηκαν εν πλώ, ανοιχτά του Φαρμακονησίου...

Στο Φαρμακονήσι βρίσκονται δεκάδες λαθρομετανάστες και αναζητείται τρόπος να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο μεγαλύτερο νησί το συντομότερο.

Αρνείται το λιμεναρχείο να τους μεταφέρει...



Πριν λίγες ημέρες είχαν και πάλι βγει στο νησί περί τους 60 λαθρομετανάστες ανάμεσα τους και αρκετοί νεο-έλληνες
(μικρά παιδάκια που σύντομα θα εγγραφούν σε Ελληνικά σχολεία και σε 5 με 6 χρόνια - σύμφωνα με το νέο νόμο - θα γίνουν Έλληνες).

Αρνείται το λιμεναρχείο.

Το λιμεναρχείο αρνείται να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες από το Φαρμακονήσι στο λιμάνι της Λέρου αφού ο αριθμός τους υπερβαίνει κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο μεταφοράς του λιμενικού σκάφους.

Έτσι λοιπόν οι αρμόδιοι αναζητούν ιδιώτες που να προσφέρονται να τους μεταφέρουν έναντι χρηματικής αμοιβής...


Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά στο Αιγαίο που απαιτούνται σύγχρονα μέσα έρευνας και διάσωσης αλλά και ελέγχου των συνόρων της χώρας μας...

Τα σκάφη του λιμενικού μένουν παροπλισμένα στις μαρίνες και στα λιμάνια λόγω μηχανικών βλαβών και αδυναμίας συντήρησής τους !!!

Όπως θα δείτε και στο ρεπορτάζ που έστειλε στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ η τηλεόραση της Δωδεκανήσου, άπειρες είναι οι αιτήσεις του λιμεναρχείου στην αρμόδια διεύθυνση αλλά η αδιαφορία τον υπευθύνων και της Ελληνικής γραφειοκρατίας για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται προβλήματα ανυπέρβλητα !!!



Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απο την Αθήνα δηλώνει:

"Στην Ελλάδα γίνονται οι περισσότερες συλλήψεις παράνομων μεταναστών"

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, ο υπουργός φαίνεται να αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ενώ εξακολουθεί (μόνο) να δεσμεύεται ότι θα ενισχυθούν τα σύνορα.

Δηλώνει επίσης ότι θα δημιουργηθούν νέοι χώροι υποδοχής μεταναστών και θα ενταθούν οι απελάσεις με στόχο να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι».

Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ (Προστασίας Πολίτη) επισημαίνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι τεράστιο, αφού η χώρα καλείται να διαχειριστεί χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, με απόλυτο πάντα σεβασμό στην αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα και στις ελευθερίες τους.

Από την άλλη πλευρά όμως σημείωσε ότι η χώρα μας είναι πολύ μικρή και δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που εισρέουν σ’ αυτήν.

Η δημοσιογράφος του περιοδικού TIME (που περιλαμβάνει εκτενές ρεπορτάζ για θέματα μη νόμιμης μετανάστευσης) αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι μη έχοντες ιθαγένεια αποτελούν ήδη περισσότερο από το 10% του πληθυσμού.

Η πλειονότητα των νέων μεταναστών προέρχεται από τις βαλκανικές χώρες και κυρίως από την Αλβανία ενώ τα τελευταία χρόνια εισρέουν μη νόμιμοι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία χρησιμοποιώντας την Τουρκία ως δίοδο.

Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 περίπου το 1/4 των συλλήψεων μη νόμιμων μεταναστών της Ευρώπης έγινε στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τις περισσότερες συλλήψεις σε όλη την Ευρώπη και για τον διπλάσιο αριθμό των συλλήψεων της Ιταλίας.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share