15/2/10

Έκθεση-βόμβα της Κομισιόν για τα ζωικά προϊόντα στην Ελλάδα !

Έκθεση-βόμβα της Κομισιόν για τα ζωικά προϊόντα στην Ελλάδα περιγράφει τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στα μη εγκεκριμένα σφαγεία, όπου εντοπίζονται σκουριασμένα εργαλεία, επιφάνειες καλυμμένες με μούχλα, ακατάλληλα δοχεία για τη μεταφορά των εντοσθίων και ζωντανοί αρουραίοι που κόβουν βόλτες δίπλα στα νωπά κρέατα...

Επικεφαλής επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων επισήμανε πως η δημόσια υγεία απειλείται από τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που περιγράφονται στην έκθεση της Κομισιόν.

Στην έκθεση της Διεύθυνσης Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2010, επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα συνεχίζουν να λειτουργούν 48 μη εγκεκριμένα σφαγεία.

Ακόμα τονίζεται πως πρέπει αμέσως να ληφθούν μέτρα ώστε να φτάνουν στην αγορά ζωικά προϊόντα μόνο από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ενώ προβλήματα υγιεινής εντοπίστηκαν σε εγκαταστάσεις της κρεαταγοράς του Ρέντη.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2009 και επιθεωρήθηκαν εννέα σφαγεία, εκ των οποίων τα έξι ήταν μη εγκεκριμένα.

Επίσης οι ελεγκτές επισκέφθηκαν τέσσερις εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος, τρεις μονάδες επεξεργασίας γάλακτος και το κέντρο διανομής στο Ρέντη.

Στα τρία από τα έξι μη εγκεκριμένα σφαγεία εντοπίστηκαν σημαντικές ελλείψεις, όπως ανεπαρκή μέτρα προστασίας κατά των νοσογόνων ζώων: πέρα από τις ακαθαρσίες ποντικών που βρέθηκαν, οι ελεγκτές εντόπισαν και ζωντανό αρουραίο.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share