11/2/10

Όλο και περισσότεροι Έλληνες προτιμούν το cyber sex

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνει το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο και η εταιρεία μελέτης ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Το 74% των νέων ηλικίας 18-34 ετών έχουν δοκιμάσει τον έρωτα του κυβερνοχώρου ενώ μόνο το 26 % ηλικίας 35-70 ετών. Αυτό δείχνει πως οι νέοι είναι πιο εκτεθειμένοι σε τέτοιου είδους πειρασμούς και πως οι γονείς θα πρέπει να είναι πιο παρατηρητικοί....





Όπως αποκαλύπτει ο κ. Ζήσης Παπαθανασίου, πρόεδρος του Σεξολογικού Ινστιτούτου.

"Έχουμε φτάσει σε σημείο το cyber sex να αποτελεί αιτία για πολλά διαζύγια" αναφέρει χαρακτηριστικά ."Έρχονται συνεχώς ζευγάρια στο γραφείο μου που ο ένας από τους δύο αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα αλλά η θεραπεία δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες ακόμα και μήνες ανάλογα με τον εθισμό"
.

Ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς διότι υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε επίπεδο προσωπικό, σε επίπεδο επιλογής συντρόφου σε επίπεδο να κάνουν μια φυσιολογική σχέση.


Πρόκειται για ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο έρωτα που δεν γνωρίζει κανείς που μπορεί να οδηγήσει. Γυναίκες που έρχονται στο γραφείο μου, κυρίως παραπονιούνται ότι ο σύντροφός τους τις αγνοεί κλειδωμένος με τον υπολογιστή σε ένα δωμάτιο και παραμελεί την σεξουαλική επικοινωνία. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς μήνα με τον μήνα.


Περισσότεροι από τις μεγαλουπόλεις και όχι τόσο πολλοί από την επαρχία είναι οι εθισμένοι στο cyber sex.

Για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών που ξεκινούν, οι προβλέψεις για καλή σεξουαλική ζωή με το αντίθετο φύλλο είναι δυσοίωνες. Η ψυχολογική θεραπεία στηρίζεται στα αίτια που προκάλεσαν αυτήν την απομόνωση του ανθρώπου.

Tην εξάπλωση του cyber sex έχει βοηθήσει σημαντικά και το Facebook τονίζει ο κ. Κωσταντινίδης.

"Παρατηρούμε συνεχώς νεαρά άτομα ,κυρίως γυναίκες που δημιουργούν προφίλ για να εκφράσουν τις ερωτικές τους επιθυμίες. Νεαρά κορίτσια υποδύονται τις ιέρειες του sex με φανταστικούς διαλόγους μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν. Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αμερική, έδειξε ότι τα παιδιά προσποιούνταν σεξουαλικές φαντασιώσεις ,ενώ ήταν παρθένα ακόμα. Κάτι ανάλογο αρχίζουμε να συναντάμε και στην Ελλάδα όχι όμως σε τόσο μεγάλο επίπεδο."

Σύμφωνα με την εταιρεία μελέτης ανθρώπινης σεξουαλικότητας οι 5 στους 10 χρήστες αυτή τη στιγμή είναι εθισμένοι στο cyber sex ενώ οι 10 στους 10 έχουν μπει σε site με cyber sex κυρίως παιδιά.

Η τελευταία έρευνα που έγινε στην χώρα μας σε δείγμα 800 ατόμων παρουσιάζει ότι οι βασικότεροι λόγοι εξάπλωσης του cyber sex είναι οι εξής :

1. Στο διαδίκτυο,μπορούν να εκφράσουν τις πιο ακραίες φαντασιώσεις και μετά να ξαναγυρίσουν στην πραγματική τους ζωή με το πάτημα ενός πλήκτρου.

2. Μπορούν να υποδύονται ρόλους, χωρίς να κινδυνεύουν να κριθούν από τους απένανατi τους.

3. Στην εικονική ζωή, όλα μοιάζουν ιδανικά, γίνονται γρήγορα, μυστικά χωρίς καμία επώδυνη επιπλοκή όπως συμβαίνει στις πραγματικές σχέσεις

4. Ακόμα και οι πιο φοβικοί, συνεσταλμένοι ή άτομα με φυσική αναπηρία μπορούν να γίνουν ελκυστικά και ποθητά μέσα από μια τέτοια διαδικασία

5. Η επιθυμία στο διαδίκτυο δεν έχει ηθικούς φραγμούς







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share