8/2/10

Αντιδράσεις καθηγητών για προκλητική ανάρτηση του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης καθηγητών Πληροφορικής στο Facebook

ΠΡΟΣ δίκτυο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της παρακάτω επιστολής στην σελίδα σας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το βήμα που μας δίνετε και συγχαρητηρια για την άριστη ενημέρωση των αναγνωστων σας.

Ντροπιαστική και απαράδεκτη για τον κλάδο των καθηγητών η τοποθέτηση του καθηγητή και πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ) Αρη Λούβρη στο facebook...





Συγκεκριμένα.

Αris Louvris wrote:

"Διακινδυνεύω να κάνω μία ψυχογραφία του κλάδου μας βάσει εμπειρικών δεδομένων...

Το 2% είναι ψυχασθενείς (ατυχώς αυτό ισχύει ανεξαρτήτως κλάδου).

Το 5% είναι απόλυτα dedicated με τη συλλογικότητα τα πάνε πολύ καλά, όλα για το μάθημα, για το σχολείο, κλπ. κλπ.

Το 10% είναι αποκαμωμένοι coders, που κάνουν χίλια δύο πράγματα [...] με τη συλλογικότητα έχουν ένα ψιλο-προβληματάκι, γιατί ως γνωστόν είναι "the best", ο καθένας βέβαια για τον εαυτό του... Έστω ότι οι μισοί ασχολούνται με τα κοινά του κλάδου τους, ήτοι 5%.

Το 20% είναι αποκαμωμένοι product/project managers, που βρέθηκαν στην εκπαίδευση γιατί έκαψαν φλάντζα αλλού, έχουν οργανωτικές ικανότητες και παιδεύονται να τιθασεύσουν τα παιδιά, [...] θέλουνε βέβαια τη θεσούλα τους (παλιά μου τέχνη βλέπεις), το θέμα είναι να τους πάρουμε με το μέρος μας, βάζω να ασχολείται τελικά με τα κοινά ένα 15%.

Το 30% είναι αποκαμωμένοι developers (δεν έχουν το ίδιο dedication με τους coders), δεν ξέρουν αν πολυχαίρονται με τη νέα δουλειά τους, αλλά από μάθημα τελικά τα πάνε από καλά έως πολύ καλά. Με τα κοινά ψιλο-ασχολούνται, βάζω ένα 15%.

Το 20% κάνει από μέτρια έως καλά τη δουλειά του... δεν πολυασχολούνται με νέα πράγματα, αλλά μέχρι στιγμής ψιλο-στέκονται στην τάξη, γιατί κρατάει λίγο ακόμα η μπογιά τους. Με τα κοινά θα ασχοληθούν αρκεί να έχουν να κερδίσουν κάτι, βάζω ένα 5%.

Όσον αφορά το υπόλοιπο 13%, δυστυχώς δεν κρατάει η μπογιά τους. Είναι στον κόσμο τους, είναι απαρχαιωμένοι, δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο, να κάνουμε το μαθηματάκι μας και να φεύγουμε, ξέρουν πως να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, με το σαρωτή και τον βιντεο-προβολέα δυσκολεύονται λιγάκι, μάλλον δεν έχουν email, και όσον αφορά το web 2.0, αυτό είναι παντελώς άγνωστη λέξη. Η περίπτωσή τους είναι σχεδόν "μη αναστρέψιμη"."
___________________________________________________________

Οι απαράδεκτοι αυτοί χαρακτηρισμοί περί ψυχασθενών, αποκαμωμένων με καμένες φλάντζες, απαρχαιωμένων, μη αναστρέψιμων καθηγητών που διδάσκουν μαθητές σε δημόσια σχολεία, προκαλούν ΝΤΡΟΠΗ, ΔΙΧΑΣΜΟ και ΟΡΓΗ όταν ακούγονται από στόμα συναδέλφου που εκπροσωπεί τον κλάδο!

Από ποια δεδομένα προκύπτουν όλα αυτά; Αλήθεια ο κύριος αυτός σε ποια κατηγορία ανήκει; Που υπηρετεί αυτή την περίοδο; Ποιά είναι τα τυπικά του προσόντα; Οσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε τίποτε άλλο εκτος ενός βασικου πτυχίου ΤΕΙ!

Θεωρούμε ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί προκαλούν θλίψη, διχασμό και ντροπιάζουν τον κλάδο των καθηγητών γι αυτό ζητάμε την παραίτηση του κ. Λούβρη στο επερχόμενο ΔΣ της Ενωσης και τη δημόσια συγνώμη του για τα παραπάνω.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος των καθηγητών Πληροφορικής και όχι μόνο πρέπει να είναι άτομο ακέραιο, με ήθος, σεβασμό, και αγάπη για τον κλάδο και τους μαθητές! Διαφορετικά.....

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Μαχόμενοι και αξιοπρεπείς καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20 Α Αθήνας - Β Αθήνας (που υπηρετούν σε δημόσια σχολεία).







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share