19/2/10

Nέα τροπή στη υπόθεση με τα πλαστά τιμολόγια του ALTER μετά την αυτοκτονία του εφοριακού

Ο εφοριακός της ΦΑΕ Πειραιά που αυτοκτόνησε το βράδυ της Τρίτης, πηδώντας στο κενό από την ταράτσα του σπιτιού του στο Λαγονήσι, είχε μόλις ένα χρόνο ακόμη για να βγει στη σύνταξη και είχε πάρει μέρος στις έρευνες φορολογικών υποθέσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στον επανέλεγχό τους, ενώ σύμφωνα με...





....πληροφορίες, μέλος της οικογένειάς του, στην κατάθεσή του στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για το τραγικό συμβάν, ανέφερε ότι ο εκλιπών ήταν αγχωμένος λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης.


Ο εισαγγελέας που διενεργεί τη σχετική έρευνα δεν τον είχε καλέσει ακόμη να καταθέσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Το απονενοημένο διάβημα έγινε στις 9 μ.μ. της Τρίτης, ενώ η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον γιο του εφοριακού. Αξιωματικοί της Ασφάλειας πήραν εντολή να μεταβούν στο σπίτι για να ελέγξουν τις συνθήκες του θανάτου και να αποκλειστούν άλλα (πέραν της αυτοκτονίας) ενδεχόμενα.

Εν τω μεταξύ σε βάθος έχει προχωρήσει η έρευνα από τον εισαγγελέα κ. Ευ. Ιωαννίδη για τα εικονικά τιμολόγια του Αlter και τις διαδικασίες που ακολούθησαν για το συγκεκριμένο θέμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Ιωαννίδης, που είχε αναλάβει από την αρχή την έρευνα της υπόθεσης, είχε στα χέρια του δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα.


Το πρώτο διαπίστωνε την ύπαρξη των εικονικών τιμολογίων, που είχε ως συνέπεια την επιβολή προστίμου, ενώ το δεύτερο, που προέκυψε από διαδικασίες επανελέγχου, κατέληγε σε αντίθετο συμπέρασμα.

Ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός στις αρχές του 2009 παρήγγειλε νέα έρευνα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες και τυχόν ευθύνες αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών για να απαντηθεί το ερώτημα της αντιφατικότητας των δύο πορισμάτων.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να ερευνηθεί ποιο εκ των δύο πορισμάτων ήταν προϊόν αντικειμενικής προσέγγισης και σε κάθε περίπτωση να διερευνηθεί η πιθανότητα ύπαρξης πειθαρχικών ευθυνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο έλεγχος στο υπουργείο ολοκληρώθηκε πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και στα χέρια του εισαγγελέα έφθασε έκθεση σύμφωνα με την οποία δεν διαπιστωνόταν κάτι το μεμπτόν. Και τα δύο πορίσματα κρίνονταν σύννομα (!)

Μετά ταύτα, ο κ. Ιωαννίδης διεύρυνε την έρευνά του, αναζητώντας τι ακριβώς έχει συμβεί και με τα αντιφατικά πορίσματα αλλά και με τον έλεγχο του υπουργείου που δεν έριξε φως στο όλο θέμα.

Μετά και το θάνατο του εφοριακού η υπόθεση μοιάζει να παίρνει και νέα τροπή...


Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως εκτός του ΣΚΑΙ και του ALPHA κανένα άλλο μεγάλο κανάλι δεν φαίνεται να ασχολήθηκε με το θέμα...









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share