3/3/10

Δήμος Μυκόνου: 900 εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά !!!

"Φτερά" από τα ταμεία του δήμου Μυκόνου έκαναν περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ όπως κατέδειξε έρευνα του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.


Επίσης εντοπίστηκαν πλαστά διπλότυπα εισπράξεων, ενώ αναζητούνται χαμένοι φάκελοι με οικονομικά στοιχεία.Η επιτροπή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματικές ενέργειες αναμένεται να....





...διερευνήσει το ρόλο τεσσάρων υπαλλήλων και τριών πρώην αντιδημάρχων προκειμένου να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με υπεξαίρεση 900.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Δεν αποκλείεται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων, η απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και η δέσμευση της ακίνητης περιουσίας τους μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κάποιοι εισέπρατταν φόρους από επιχειρήσεις υπέρ του δήμου, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα, όπως αποδεικνύεται από «πλαστά» διπλότυπα εισπράξεων και την «εξαφάνιση» κάποιων φακέλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σώμα Ορκωτών Λογιστών ξεκίνησε τις έρευνες στις 28 Δεκεμβρίου 2008, για να διαπιστώσει αν τέσσερις συγκεκριμένες επιχειρήσεις είχαν αποδώσει τον φόρο παρεπιδημούντων (2% από τα ακαθάριστα έσοδα). Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, ενώ οι εταιρείες είχαν πληρώσει για το διάστημα 2002 - 2009, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία του δήμου.

«Οι τέσσερις εταιρείες, τα δικαιολογητικά των οποίων εξετάσαμε, έχουν νομότυπα δικαιολογητικά πληρωμής στον δήμο, συνολικού ποσού 888.659,41 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν προκύπτει να έχει καταχωρισθεί στα έσοδα του δήμου και δεν φαίνεται να εισπράχθηκε ποτέ από αυτόν», αναφέρει το πόρισμα των ελεγκτών.

Όπως αναφέρει η έκθεση, για την υπεξαίρεση οι δράστες χρησιμοποιούσαν κυρίως μη εκδοθέντα ή ακυρωθέντα διπλότυπα προηγούμενων χρήσεων, που εκτυπώνονταν εκτός του μηχανογραφικού συστήματος του δήμου που εκδίδει τα Διπλότυπα Είσπραξης». Ο αριθμός αυτών των διπλοτύπων είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που ταυτοποιήθηκε από τις συναλλαγές με τις τέσσερις εταιρείες που ελέγχθησαν και το τελικό ποσό μάλλον είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Μετά από αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν ελέγχους στο σύνολο των οικονομικών του δήμου, ενώ ενημέρωσαν τον αρμόδιο εισαγγελέα, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και το Ελεγκτικό Συνέδριο.









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share