6/3/10

Μετά από την κατάργηση των παρελάσεων αποφάσισαν την περικοπή των εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα στα στρατόπεδα της χώρας !

Η κυβέρνησης εμμένει σε μία τακτική αποκοπής του Ελληνικού Λαού από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετά από την κατάργηση ακόμα και των παρελάσεων με πεζοπόρα τμήματα στις επαρχιακές πόλεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης αποφάσισε την περικοπή των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πάσχα στα στρατόπεδα όλης της χώρας κατόπιν της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται για περικοπές από το υπουργείο Οικονομικών...
Πιο συγκεκριμένα για πολλές δεκαετίας ήταν έθιμο τα στρατόπεδα σε όλη την χώρα να είναι ανοικτά εκείνη την ημέρα για να μπορεί να εορτάσει ο Λαός με τα στρατευμένα του παιδιά.

Δυστυχώς όμως η νέα προοδευτική και πλουραλιστική διακυβέρνηση της χώρας θεώρησε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει τις περικοπές από τον εορτασμό αυτής της σημαντικής για τους Έλληνες ημέρα.

Όπως λέει η ανακοίνωση του υπουργείου, θα παρατίθεται από δω και πέρα και όχι μόνο για φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά για πάντα, εορταστικό γεύμα, μόνο στο προσωπικό που βρίσκεται σε υπηρεσία και θα μπορούν να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν και τα μέλη της οικογένειας των εν υπηρεσία προσωπικού και θα μπορεί επίσης να συμμετάσχει και η διοίκηση της μονάδας.

Πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο τόνιζαν ότι
"Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι πιέσεις για οικονομία μεγάλες ".

Έτσι μία παραδοσιακή εορταστική συνεύρεση του Λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων, χάνει το λαϊκό και θρησκευτικό της χαρακτήρα.

Αυτό που πάντα διέκρινε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν η απουσία κάθε ελιτίστικης αντίληψης και η ταύτιση και η σύνδεση τους με τον Λαό και το Έθνος.

Δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς κοινωνικής απομόνωσης, δημιουργώντας στεγανά μεταξύ του Λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα αστείες πραγματικά δικαιολογίες.

Όσο και αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι δείγμα εκσυγχρονισμού κάνουν λάθος.

Όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αποδεικνύουν ότι ο Λαός εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις περισσότερο από όλους τους άλλους θεσμούς και θα βρίσκει πάντα τρόπο να εκφράζει αυτό το συναίσθημα όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να του το στερήσουν.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share