17/3/10

Από τους σεμνούς και ταπεινούς , στους... λεφτά υπάρχουν !

Το καλοκαίρι του 2008, όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής έλεγε: «Η ελληνική οικονομία αντέχει». Την ίδια περίοδο πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο σημερινός πρωθυπουργός υποστήριζε ότι η κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται στη διεθνή κρίση αλλά στην πολιτική της ΝΔ.

Το καλοκαίρι του 2009, εν όψει των εθνικών εκλογών, οι ρόλοι και τα επιχειρήματα αντεστράφησαν....



Ο Καραμανλής μιλούσε για τις καταστρεπτικές επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στη χώρα μας και ο Παπανδρέου υποστήριζε ότι «η Ελληνική οικονομία θα αντέξει» με την προεκλογική ρήση που πλέον κυκλοφορεί ως ανέκδοτο «λεφτά υπάρχουν».

Είναι...προφανές ότι οι δύο θεσμικοί παράγοντες της χώρας, ο πρόεδρος της κυβέρνησης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχαν στο κάδρο τους τις εκλογές.

Στον κόσμο της οικονομίας, όμως, στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις είχε σημάνει συναγερμός για την απειλή της χρεοκοπίας από τότε. Τίποτε από όσα συμβαίνουν δεν αποτέλεσε έκπληξη...

Ο Καραμανλής, ο οποίος σήμερα κρύβεται, γνώριζε πολύ καλά από τους συμβούλους του ότι ήταν απλά θέμα χρόνου για να συμβεί το μοιραίο. Οταν η διεθνής κρίση έπληξε την Ευρώπη φυσικό επόμενο ήταν να την "ακούσει" πρώτος ο πιό αδύναμος κρίκος.

Ο Αλ Μούνια γνώριζε πολύ καλά την πραγματική εικόνα της Ελληνικής οικονομίας (και πλέον αυτό αποτελεί κοινό μυστικό), γνώριζε επίσης και οτι η θητεία του στην Κομισιόν τελειώνει , είπε λοιπόν στον Καραμανλή πως τα ψέματα τελείωσαν, αναλαμβάνει νέος επίτροπος στην Κομισιόν και η κατάσταση δεν κρατάει άλλο ... κουκούλωμα τέλος.

Ο Καραμανλής έκλεισε στα γρήγορα το Ελληνικό κοινοβούλιο και προκήρυξε άμεσα εκτάκτως εκλογές γνωρίζοντας οτι θα χάσει και πέταξε το "μπαλάκι" στον Παπανδρέου.

Εσωκομματικά στην ΝΔ όλοι καταλάβαμε το "γρασαρισμένο" δαχτυλίδι του γλίστρησε απο τα χέρια της Ντόρας...(και κάνανε μήνες να ανταλλάξουν κουβέντα)

Παρά το γεγονός όμως, πως και ο πιό αφελής Έλληνας γνώριζε απο τότε , πως λεφτά... δεν υπάρχουν, ο Παπανδρέου σαν να μην είχε ιδέα για την κατάσταση της οικονομίας (λές και κατέβηκε απο το φεγγάρι στο με το διαστημόπλοιο ΠΑΣΟΚ ) επέλεξε προεκλογικά το ελπιδοφόρο μήνυμα "λεφτά υπάρχουν" !!!

Είναι γεγονός πως ο Ελληνικός λαός , στο σύνολό του, δεν είναι και τόσο αφελής όπου στ'αλήθεια πίστεψε πως "λεφτά υπήρχαν" αλλά επέλεξε τον Παπατζή σαν μοναδική ελπίδα για να "τιμωρήσει" και να απαλλαγεί απο τις απειλές "Καραμανλής ή χάος " που ήταν ξεκάθαρο μήνυμα για πολύ σκληρά μέτρα.

Ο Ελληνικός λαός στην απόγνωσή του στην προσπάθεια του να γλιτώσει απο τους "σεμνούς και ταπεινούς" έδωσε στο ΠΑΣΟΚ ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα που ούτε το ΠΑΣΟΚ περίμενε αλλά ούτε και ο ίδιος ο λαός που το ψήφισε.

Στο πεδίο της πολιτικής ο Καραμανλής χάθηκε, η νέα "κορυφή" της ΝΔ σιωπά και ο Παπανδρέου χρειάστηκε πέντε ολόκληρους μήνες για να "ταυτοποιήσει" το εσωτερικό πρόβλημα της χώρας με τη διεθνή κρίση.

Τα σκληρά μέτρα όμως, είτε έτσι είτε αλλιώς , ο Ελληνικός λαός δεν τα γλίτωσε...

Τουλάχιστον αποδείχθηκε και στον πιό αφελή Έλληνα πως το παραμύθι των δήθεν σοσιαλιστών (αριστερών) δεν διαφέρει σε τίποτα απο αυτό των φιλελευθέρων (δεξιών) αφού και οι δύο είναι μαριονέτες που υπηρετούν ακριβώς τα ίδια συμφερόντων.

Το δυστύχημα είναι πως οι Έλληνες άργησαν να το καταλάβουν και δυστυχώς τα μικρά κόμματα μέχρι στιγμής δεν διαθέτουν την απαιτούμενη σοβαρότητα , εκτός απο μια ψήφο διαμαρτυρίας την οποία , ακόμη και αυτήν, οι περισσότεροι Έλληνες δυστυχώς "ξέχασαν" να τους τη δώσουν , περιμένοντας να σωθούν απο τους κλασσικούς εθνοσωτήρες του δικομματισμού.

Μερικοί μάλιστα φοβήθηκαν να ψηφίσουν τα λεγόμενα μικρά κόμματα, λες κι αν τα ψήφιζαν αυτά θα κυβερνούσαν , άλλοι πάλι την ημέρα των εκλογών προτίμησαν να πάνε για καφέ , λες και θα συγκινηθεί κανένας πολιτικός απο την αποχή τους.

Τώρα.... περιμένετε να σας σώσουν όλους μαζί οι "φίλοι" σας οι Ευρωπαίοι με το kalo kouragio και οι Αμερικανοί με το Zito e Hellas !









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share