7/3/10

Δήμος Αρτέμιδας : Νερό φαρμάκι πίνουν οι κάτοικοι και ο δήμαρχος προσπαθεί να τα μπαλώσει με δικαιολογίες !

Ανάστατοι οι κάτοικοι από την ύπαρξη των τοξικών στοιχείων στο πόσιμο νερό!

Διπλάσια και τριπλάσια ποσοστά υπερβάσεων σε αρσενικό και νικέλιο σε γεώτρηση των Κάτω Λεχωνίων. Το παραπάνω έδειξαν τα αποτελέσματα μετρήσεων του ιδιωτικού εργαστηρίου του κ. Γούναρη, ενώ αμέσως ο δήμος προχώρησε στη διακοπή της υδροδότησης της περιοχής από τη συγκεκριμένη γεώτρηση....

Την ίδια στιγμή έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας της ΝΑΜ, η οποία προχώρησε σε δειγματοληψίες στην περιοχή, κάνει λόγο για περίφραχτες και ακαθάριστες γεωτρήσεις, που δεν πληρούν τους κανόνες υγειονομικής προστασίας.

Στα χέρια του δημάρχου Αρτέμιδας Δημήτρης Αλεξόπουλος βρίσκονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων των νερών από τις γεωτρήσεις των Κάτω Λεχωνίων, αποτελέσματα που δυστυχώς επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την έκθεση του ΙΓΜΕ για ύπαρξη νικελίου και αρσενικού στο πόσιμο νερό της περιοχής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του ιδιωτικού εργαστηρίου του κ. Γούναρη πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις και αναλύσεις σε δείγματα πόσιμου νερού που λήφθηκαν από τρεις γεωτρήσεις στην περιοχή.

Ανιχνεύτηκε αρσενικό και νικέλιο σε μία γεώτρηση στη θέση «Μεταμόρφωση» και μάλιστα σε ποσοστά διπλάσια και τριπλάσια από ό,τι προβλέπεται από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Συγκεκριμένα στο νικέλιο η υπέρβαση που σημειώθηκε είναι της τάξης των 54 mg/l, όταν το ανώτατο όριο είναι 20 mg/l και στο αρσενικό 30 mg/l, όταν το ανώτατο επιτρεπτό όριο είναι μόλις 10 mg/l.

Πάντως τα αποτελέσματα του ιδιωτικού εργαστηρίου δεν αποκλίνουν κατά πολύ από τα αποτελέσματα της έκθεσης του ΙΓΜΕ, καθώς από δείγμα νερού δημοτικής βρύσης είχε ανιχνευθεί περιεκτικότητα 57 mg/l σε αρσενικό και 47 mg/l σε νικέλιο, εγείροντας και το ερώτημα αν υπάρχουν επιπτώσεις και ποιες στην υγεία των ανθρώπων, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι και να ανακοινωθούν οι αναλύσεις του ιδιωτικού εργαστηρίου έπιναν από νερό που περιέχει μεγάλες ποσότητες τοξικών στοιχείων!

Τα "μπαλώνει" επικίνδυνα ο δήμαρχος Αρτέμιδας Δημήτρης Αλεξόπουλος!

Στην προσπάθειά του να "μπαλώσει" το πρόβλημα και να αποφύγει τις ευθύνες του για την ελλιπή συντήρηση του δικτύου ο δήμαρχος Αρτέμιδας Δημήτρης Αλεξόπουλος δηλώνει πως οι γεωτρήσεις και τα νερά τους δεν έχουν πρόβλημα αυτά καθ’ αυτά, αλλά οι υπερβάσεις σημειώνονται όταν πλήττουν την περιοχή έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και υπεράντληση υδάτων.


Όπως προκύπτει όμως από το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας της ΝΑΜ στο δήμο Αρτέμιδας, ακαθάριστες, απερίφραχτες και χωρίς να πληρούν καμία υγειονομική διάταξη λειτουργούν οι γεωτρήσεις στα Κάτω Λεχώνια !!!

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΝΑΜ από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου από τα αποτελέσματα προκύπτουν υπερβάσεις που καθιστούν απαραίτητη την άμεση διακοπή της υδροδότησης του δικτύου από τη γεώτρηση που παρουσιάζει πρόβλημα.

Η ίδια υπηρεσία που διενήργησε δειγματοληψίες σε σημεία του δικτύου και σε γεωτρήσεις παρατήρησε και πολλές «παρανομίες» στη λειτουργία των γεωτρήσεων του δήμου.

Συγκεκριμένα


Στη γεώτρηση «Μεταμόρφωση», όπου και σημειώθηκαν οι υπερβάσεις, δεν υπήρχε καμία περίφραξη του οικίσκου της και γύρω – γύρω παρουσιάζεται έντονη βλάστηση.

Η γεώτρηση βρίσκεται έμπροσθεν και σε απόσταση επαφής από σπίτι χωρίς να πληροί τους κανόνες υγειονομικής προστασίας.

Στη γεώτρηση «Χατζίνα» δεν υπήρχε επίσης καμία περίφραξη του οικίσκου και σχεδόν σε επαφή με αυτόν υπάρχουν σπίτια. Δεν υπάρχει κρουνός για παροχή νερού, παρά λαστιχένιος σωλήνας που κατέληγε όπισθεν αυτής και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων μπροστά από σπίτι, χωρίς και αυτή να πληροί τους υγειονομικούς κανόνες λειτουργίας.

Στη γεώτρηση «Αστυνομίας» και «ΕΤΕΑΠ» δεν υπάρχει καμία περίφραξη του οικίσκου τους. Στην πρώτη μάλιστα το παράθυρο δεν ήταν επαρκώς απομονωμένο, το δάπεδο και οι τοίχοι βρέθηκαν ρυπαροί και οι σωλήνες σε μεγάλο βαθμό παρουσιάζουν διάβρωση.

Στη δεύτερη γεώτρηση δεν υπήρχε κρουνός ελέγχου, παρά λάστιχο που κατέληγε εντός του γρασιδιού και τέλος στην κοινόχρηστη βρύση «Σχολείο» υπάρχει ανεπαρκής καθαριότητα και συντήρηση.

Ντροπή σας κ. Δήμαρχε , για την εγκληματική σας αδιαφορία , δυστυχώς επιβεβαιώνετε και εσείς με τη σειρά σας τον κανόνα οτι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Ελλάδα λειτουργεί σε βάρος των ιδίων των δημοτών , ενώ ευνοεί μόνο τις κλίκες και τα λαμόγια που λυμαίνονται το χρήμα των φορολογουμένων καταχρεώνοντας τους Δήμους.

Ντροπή σας !!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share