23/3/10

Με υπερτιμολογήσεις κατασπαράζουν τα χρήματα των φορολογουμένων οι δήμοι !

Διασπάθιση δημοσίου χρήματος με το τσουβάλι κατασπαράζει η τοπική αυτοδιοίκηση σε υπερχρεωμένα τιμολόγια στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα υπέρογκα ποσά που καταχράστηκαν για τη δημιουργία ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ενδεικτική περίπτωση αποτελεί η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων: www.cityofathens.gr ....
Η δημιουργία του news portal, κόστισε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ - και συγχρηματοδοτήθηκε από τη Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 75% και κατά 25% από εθνικούς πόρους.


Επαγγελματίες του διαδικτύου, θεωρούν εντούτοις το ποσό υπέρογκο, καθώς τέτοιες ιστοσελίδες, σε καμία περίπτωση δεν κοστίζουν περισσότερο από 10 χιλιάδες ευρώ!

Στα Τρίκαλα, ο Δήμος Τρικκαίων έφτασε σήμερα στα όρια της χρεοκοπίας - πλέον αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα κίνησης των μονίμων δημοτικών υπαλλήλων..


Πριν από 2,5 χρόνια ωστόσο, από το ταμείο του Δήμου έφυγαν 328 χιλιάδες ευρώ για τη δημιουργίας της ιστοσελίδας www.trikalacity.gr


Άλλο παράδειγμα αποτελεί το νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι υπηρεσίες του Δήμου ωστόσο, στεγάζονται ακόμη στο παλιό κτήριο, καθώς ο Δήμος χρωστάει περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευαστική εταιρεία που το έκτισε, και έτσι η τελευταία δεν παραδίδει τα κλειδιά στον Δήμαρχο.

Την ίδια ώρα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ερευνάται τρύπα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να προήλθε από πλαστογραφήσεις ασφαλιστικών εισφορών.

Κι όμως, παρά τις καταγγελίες και τις σχετικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο δεύτερος Δήμος της χώρας, παραμένει μέχρι και σήμερα χωρίς διπλογραφικό σύστημα - και επομένως κανείς δεν ξέρει πόσα μπαίνουν και πόσα βγαίνουν από το Ταμείο.

Διαβάστε επίσης:
Πώς οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 1.700.000 ευρώ για ιστοσελίδα των 30.000ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share