10/3/10

Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και ... δώρο η άρση της βίζας !

Φοβού τους Αμερικανούς και δώρα φέροντες...

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την έδρα της κερδοσκοπίας να συνδράμει στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας (!) , δεν ζήτησε ώς συνήθως οικονομική βοήθεια από κανέναν , απέκρυψε απο τον Μπάρακ Ομπάμα τον κουμπαρά εράνου που έφτιαξαν για τη διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας και μέσα σε λίγα λεπτά συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο πήρε της εντολές και.....



...και βγήκε μόνος του στο Ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο που καλύπτει το ταξίδι του για την ΕΡΤ να μας ανακοινώσει το Αμερικανικό δώρο που έφερε στον Ελληνικό λαό.

Την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της μπανανίας !

Απο σήμερα μπορούν και οι Έλληνες να αισθάνονται ισάξιοι με τους πολίτες τον υπολοίπων αναπτυγμένων κρατών που ταξιδεύουν στην Αμερική χωρίς βίζα εδώ και χρόνια.


Ο Ελληνοαμερικανός πρωθυπουργός μας έφερε στους Έλληνες το Αμερικανικό δώρο και απο σήμερα έχουμε κι εμείς δικαίωμα στο Αμερικανικό όνειρο.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η ενίσχυση της Ελληνικής συμμετοχής στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά και η ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Παπανδρέου υποσχέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο πως θα κάνει ότι μπορεί για το Κυπριακό, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή του στις προσπάθειες Χριστόφια .

Για την Τουρκία, ο Πρωθυπουργός μας σημείωσε ότι αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει, καθώς και την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν. Πρόσθεσε δε ότι συζητήθηκε η πρόταση για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων ως το 2014 !

Η συνάντηση πάντως ήταν «υποβαθμισμένη» από αμερικανικής πλευράς καθώς για πρώτη φορά σε συνάντηση με ηγέτη κράτους δεν έγιναν από κοινού δηλώσεις, δεν επετράπη σε τηλεοπτική κάμερα να πάρει πλάνα - απλώς οι επίσημοι φωτογράφοι των δύο πλευρών τράβηξαν την αναμνηστική φωτογραφία στο οβάλ γραφείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θύμισε στον Ελληνα Πρωθυπουργό το λάθος της Ελλάδος αναφορικά με το βέτο που ασκήθηκε στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τόνισε σε αυστηρό τόνο στο κ.Παπανδρέου πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναεπαναλάβει τέτοια λάθη στο μέλλον.

Τέλος ο κ.Παπανδρέου πήρε το Αμερικανικό δωράκι (βίζα) για τον Ελληνικό λαό και έφυγε ικανοποιημένος.... "Ζeito e Hellas !"






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share