9/3/10

Είμαστε η δεν είμαστε για τα πανηγύρια !!!

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Αναγνώστη

Ολα τα προβληματα τα λυσαμε ,βρηκαμε λεφτα,παμε μια χαρα,γλιτωσαμε απο την χρεωκοπια,χαρας ευαγγελια στην αγορα,τα χαμογελα ξαναγυρισαν,οι εργαζομενοι δεν κινδυνευουν ...να χασουν την δουλεια τους...ε καιρος λοιπον να κανουμε κατι και για τους "φιλοξενουμενους" μας..

Την ωρα που το εισοδημα του λαου δεχεται αγρια επιθεση απο την κυβερνηση ο υπουργος Εσωτερικων ,Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης Γιαν.Ραγκουσης φροντιζει να ελαφρυνει απο οικονομικα βαρη τους μεταναστες....




Το παραβολο πολιτογραφησης για την χορηγηση ιθαγενειας απο 1500 ευρω μειωνεται σε 700,ενω η επαναιτηση απο 700 ευρω σε 200.

Ειμαστε η δεν ειμαστε για τα πανηγυρια..και αντε μετα να πεις πως δεν εχουν δικιο που γελαν οι αλλοι μαζι μας...

Ακουσαμε τον Πρωθυπουργο να είναι ικανοποιημένος που βρήκε δανεικά και μετά να ρίχνει το ανάθεμα στους "Κερδοσκόπους" (αν και δεν μας είπε αν ξέρει κανέναν "Χασοκοπο")που μας δανείζουν με υψηλά επιτόκια....κάνει τον γύρο του κόσμου ζητώντας δανεικά με χαμηλό επιτόκιο..(αν και πάλι δεν μας λέει όταν τελειώσουν τα δανεικά..τι κάνουμε..?)

Αλλά εκτός από την αξιοθρήνητη εικόνα δουλοφροσύνης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός των χιλίων ευχαριστώ για το τίποτα της κ. Μερκελ στα τηλεοπτικά μάτια του κόσμου...μπορεί να προβλέψει κανείς τον βαθμό αντίστασης του στις υπαγορεύσεις του Ομπαμα.είναι νωπό ακόμα το "ποσο έχει τρωθει η εικονα αυτονομίας και εθνική κυριαρχία μας".

Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στα Σκόπια η την Τουρκία δεν επηρεάζουν τις θέσεις τους στην εξωτερική πολιτική?


Γιατί σε εμάς η οικονομική βοήθεια από όπου και αν προέλθει πρέπει να συνδυασθεί με υποχωρήσεις σε σχέση με το Σκοπιανό η τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ..?


Και Γιατί ο πρωθυπουργός μας αντί να τρέχει από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα..ζητώντας δανεικά..και μετρώντας τις αντίδρασεις από την ευαρέσκεια που θα επιδείξουν οι αγορές στο γεγονός ότι η απαίτηση τους να "χυθεί αίμα" έγινε αποδεκτη !.


Διαδραματιζει τον ρολο ενος απλου διαμεσολαβητη που καλειται απλως να διαχειρισθει τις εντολες των οικονομικων και πολιτικων κεντρων εξουσιας,χωρις να μπορει καν να διαμορφωσει καποιες προοπτικες για το μελλον...!

Αντι λοιπον να γυριζουμε με τον δισκο της επαιτειας..να ανοιξουμε τα αυτια μας & τα ματια μας στους Ομογενεις μας.

Ιστορικα ο Ελληνισμος του εξωτερικου εχει διαδραματισει καθοριστικο ρολο στην πορεια του Ελληνικου εθνους.Οπως προτεινουν οι αποδημοι μεσω του προεδρου του ΣΑΕ-ΗΠΑ. κ.Θεοδωρος Σπυροπουλος θα ανταποκρινονταν προκειμενου να γινει αρωγος στην χειμαζομενη Πατριδα. με την εκδοση Ομογενειακων Ομολογων και προσθετει (σε συνεντευξη του στον Θαναση Αντωνοπουλο) οτι τα ομολογα δεν θα λυσουν το προβλημα , θα συμβαλουν ομως ως εσοδα αλλα και με την προοπτικη του χρονου..στην αποκατασταση του κλιματος εμπιστοσυνης των ομογενων προς την Ελλαδα , ωστε να προχωρισουν οι τελευταιοι και σε επενδυσεις στην χωρα καταγωγης τους...Παραλληλα το στελεχος της Ομογενειας και σημαντικος οικονομικος παραγοντας στις ΗΠΑ διατυπωνει την πικρια οτι "η αλληλογραφια των Ομογενων με το Κεντρο δεν βρισκει ανταποκριση" ..!!!

Αντιλαμβανομαι τις προτεραιοτητες και την πιεση που εχουν οι εκπροσωποι της Ελληνικης κυβερνησης στην παρουσα περιοδο και συνεπως δικαιολογω την καθυστερηση στην απαντηση τους..!( μαλλον αν ηξεραν την προτεραιότητα που εχουν οι σημερινοι...ισως να αλαζανε γνωμη.....βλπ. ιθαγενεια...κλπ)

Γενικοτερα ομως οφειλω να πω οτι η αλληλογραφια μας με το Κεντρο δεν βρισκει συχνα ανταποκριση...συνολικα στον πολιτικο κοσμο της Ελλαδας διαχρονικα.

Οι Ομογενεις θα ανταποκρινοτανε περισσοτερο σε κατι ποιο συγκεκριμενο οπως τα ομολογα κυριως εαν αυτα ηταν ανοιχτα σε χρονο.

Γενικοτερα χρειαζεται τακτικη επικοινωνια του Κεντρου με την Ομογενεια. διοτι εχει εκδηλωθει ουσιαστικο ενδιαφερον απο σοβαρους επενδυτες συγκεκριμενα σε τομεις ενεργειας & τουρισμου..χωρις επικοινωνια αυτο δεν ειναι εφικτο.

και αν η εκαστοτε Ελληνικη κυβερνηση δεν μεριμνα για την ενημερωση...στα θεματα ,επιδιωξεις και θεσεις...τοτε η αυθορμητη δραση των Ομογενων πολλες φορες ,οπως εχει αποδειχθει την τελευταια δεκαετια εχει αρνητικο η και μηδενικο αποτελεσμα, καθως διαφορετικες ομαδες προωθουν διαφορετικες θεσεις.

Στην κατευθυνση αυτη ως ΣΑΕ ΗΠΑ αναλαβαμε πρωτοβουλια για συναντησεις ηγετων της οργανωμενης Ομογενειας και επιφανων Ελληνοαμερικανων με τον πρωην και τον νυν πρεσβη της Ελλαδας.Το υπουργειο Εξωτερικων θα μπορουσε να μεριμνησει για την ενθαρρυνση τετοιων forum με τακτικη επικοινωνια.

Στην σημερινη διεθνη και διαρκως μεταβαλλομενη πραγματικοτητα η Ελλαδα οπως και καθε χωρα χρειαζεται τις μισθωμενες υπηρεσιες μιας μεγαλης εταιρειας
Λομπι οπως διαθετουν η Τουρκια και η ΠΓΔΜ. στην Ουασινγκον.(μισθωνοντας την ιδια εταιρεια επαγγελματικου λομπι, εχουν καταφερει διεισδυση της προπαγανδας τους στα Αμερικανικα ΜΜΕ και πανεπιστημιακα ιδρυματα και μαλιστα χωρις να διαθετουν την πολυπληθη Ομογενεια που διαθετει ο Ελληνισμος.

Δεν σας προβληματιζει αυτο ?...ανατρεξτε στην ιστοσελιδα http//foreignlobbying.org και συγκρινεται τις δαπανες Τουρκιας,ΠΓΔΜ,και Ελλαδας για την προωθηση θεματων τους στις ΗΠΑ, αλλα και την στηριξη τους σε θεματα.

Η Ελλαδα η οποια δεχεται συχνα επιθεσεις απο τον αμερικανικο & ευρωπαικο τυπο δεν διαθετει μηχανισμο αντικρουσης.

Η λειτουργια ενος επαγγελματικου anti-defamation league δεν απαιτει μεγαλες δαπανες.Ειχαμε καταθεσει σχετικη προταση δημιουργιας anti-defamation league στην προηγουμενη κυβερνηση αλλα δεν τυχαμε ανταποκρισης,απαντησης.
Επισης δεν αντιλαμβανομαι πραγματικα γιατι η Ελληνικη πλευρα δεν αξιοποιησε ποτε την επιστολη και την ιστορικη τεκμηριωση που συνυπεγραψαν 330 και πλεον επιστημονες απο διεθνους κυρους πανεπιστημια για το σκοπιανο θεμα.

Η Ελλαδα πρεπει να καταδειξει την επιθυμια της να αξιοποιηση το τεραστιο δυναμικο των Ελληνων του εξωτερικου οι οποιοι εχουν διεισδυσει με επιτυχια σε ολους τους τομεις των κοινωνιων στις χωρες οπου διαμενουν και διαθετουν διεθνη εμπειρια σε αρκετα θεματα.

Επιθυμουμε συνεργασια για το καλο της Ελλαδας η οποια παραμενει για τους παλαιοτερους η πρωτη μας πατριδα και για τους νεοτερους πνευματικη πατριδα & πηγη εμπνευσης.

Αντιλαμβανομαι οτι στην Ελλαδα η λεξη πατριδα σχεδον εχει εκλειψει απο το λεξιλογιο και οσοι την αναφερουν θεωρουνται "γραφικοι". και ομως τοσο στην Αμερικη οσο και σε συγχρονα και ανεπτυγμενα κρατη, η αγαπη & ο σεβασμος στην πατριδα και την ιστορια τους ειναι δεδομενα και εκφραζονται με καθε τροπο.

Εδω ενα "τσουναμι" αιφνιδιας φιλοπατριας και Ελληνολατριας ( πανω απο 25 επαναληψειςμονο απο την περιληψη του Αθηναικου Πρακτοριου σε λεξεις "Ελλαδα" "πατριδα" & φρασεις οπως "να σωσουμε την χωρα""η μαχη για την πατριδα""να χτισουμε μια νεα Ελλαδα"..).μια συχνοτητα & πικνοτητα χωρις προηγουμενο στο λεξιλογειο του ΓΑΠ που τον εκθετει στα ειρωνικα μειδιαματα των κ.Αλεβιζατου,Παπαδημητριου,Λιακου,Δραγωνα,Ρεπουση, Φραγκουδακη και λοιπων επιστηθιων φιλων του και συνεγρατων στην συνταξη νομοσχεδιων για την διεθνοποιηση του πληθυσμου της Ελλαδας και τον αφελληνισμο της Ελληνικης εκπαιδευσης.

Ενω η κλασικη παιδεια και η Ελληνικη γλωσσα εξακολουθουν να εχουν μεγαλη ζητηση..& αν το αναλογο υπουργειο αποδεχθει την σχετικη προταση που εχει κατατεθει απο τους εκπροσωπους του στις ΗΠΑ..θα το απαλλαξει & απο τα εξοδα των αποσπασμενων εκπαιδευτικων..

Προκαλει κατα τροπο αφορητο ο τρομακτικος "λογαριασμος" της προεκλογικης εξαπατησης.

"βρισκομαστε σε κατασταση πολεμου" ειπε ακομη ο πρωθυπουγος " η κατασταση εχει γινει πολυ δυσκολη εχει τρωθει η αυτονομια και η κυριαρχια της χωρας...εχουμε πραγματι "πολεμο" εναν "πολεμο" ομως που διεξαγεται με ανισους ορους κατα της Ελληνικης κοινωνιας με στοχο την αξιοπρεπεια του Ελληνικου λαου, το επιπεδο διαβιωσης του ..(δεν ειναι ολοι ιδιοι με την κυρια που κατηφοριζει την κηφισιας με το Καγιεν) την κοινωνικη αλληλεγγυη & συνοχη την εθνικη του κυριαρχια &τις πολιτισμικες του αξιες.

Η υφεση και η απουσια πορων η μειωση των εισοδηματων θα οδηγησει σε εναν αγωνα ατομικης επιβιωσης..θα καλλιεργησει εντονες κοινωνικες αντιθεσεις και συγκρουσεις.
Η διαδικασια αυτη κατακερματισμου της κοινωνιας και αναπτυξης αντιθεσεων τροφοδοτειται απο την διαλυση των κοινωνικων θεσμων απο τη απαξιωση της εννοιας του συλλογικου κοινωνικου και δημοσιου συμφεροντος.

Με συνεπεια η κοινωνια οι κοινωνικες ομαδες να μην μπορουν να στηριχθουν και να ενοποιηθουν σε θεσμους, η αρχες & αξιες που καλλιεργουν την αλληλεγγυη,την ανθρωπια, τη συλλογικη σταση απεναντι στις δυσκολιες.

Αυτη ισως να ειναι ιστορικα η πλεον δυσμενης εξελιξη που δεν μπορουν να την αποκαταστησουν στο μελλον ουτε οι οικονομικοι δεκτες ,ουτε τα spreads των ομολογων.λεει η (παρεμβαση του Μενελαου Γκιβαλου.)

Πληροφοριες απο ολοκληρη την επικρατεια μεταφερουν ενα κλιμα δυσαρεσκειας και απογοητευσης...η οργη των πολιτων ειναι υποκωφη χωρις κανεις να μπορει να προβλεψει ποτε και πως ακριβως θα εκδηλωθει.& προκαλει το επικοινωνιακο του ΓΑΠ προχτες οταν ειπε οτι "συγκινουμαι πραγματικα οταν ανθρωποι του μοχθου τον σταματουν στο δρομο και του λενε για την πατριδα και τον μισθο μου θα θυσιασω"..!!

Τα μεσα ενημερωσης στις ΗΠΑ εκδιδουν "τουριστικες οδηγιες" για τους αμερικανους προτρεποντας τους να μην επισκεφτουν τη χωρα διοτι λογω των μετρων θα υπαρχει κοινωνικη αναταραχη, με απεργιες και επεισοδια στους δρομους.
Το ενδεχομενο παντως να ξεσπασει στην Ελλαδα κοινωνικη εκρηξη ανησυχει εντονα την υπολοιπη Ευρωπη καθως φοβουνται οτι κατι τετοιο θα μπορουσε να λειτουργησει ως "ντομινο" για χωρες που αντιμετωπιζουν αντιστοιχα οικονομικα προβληματα..

Ενδεικτικο του κλιματος που επικρατει ειναι το γεγονος οτι Ελληνες επιχειρηματιες που συναλλασονται με ομολογους τους Ευρωπαικων χωρων αντιμετωπιζονται με καχυποψια και ζητουνται περισσοτερες εγγυησεις.

Στις περιοδους των κρισεων στις μεγαλες ιστορικες στιγμες που ζει ενας λαος προσδοκα απο την πολιτικη και πνευματικη του ηγεσια να προασπισει την εθνικη του αξιοπρεπεια να διαμορφωσει τους ορους μιας συλλογικης κοινωνικης δρασης να χαραξει μια ελπιδοφορα προοπτικη .και οχι στο "Πολιτικο ξακατινιασμα" που με το συνθημα "ολα στο φως" αλλα στοχευμενα απο το 2007-2009 ! μονον εθνικη ομοψυχια απαρετιτη για την εξοδο απο την κριση δεν θα επιφερει..αλλα μονον να στρεψουνε τα πολιτικα οπλα ο ενας εναντιον του αλλου...και ειναι αυτο τωρα εθνικη πολιτικη που χαρακτιριζει εναν πολιτικο ηγετη που οφειλει να βγαλει την χωρα απο την χειροτερη οικονομικη κριση..εδω και εναν αιωνα.?

Οπως όφειλε στις πρώτες 100 μέρες να βγει και να πει πως επειδή δεν "ήξερε" η του "κρύψανε" οι προηγούμενοι την πραγματική κατάσταση της οικονομίας...και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις προεκλογικές δεσμεύσεις του..να πει το ευνόητο πως παραιτείται από τις δεσμεύσεις .μπας και καταλαγιάσει την οργή του κόσμου και αποκαταστήσει το ζητούμενο που είναι η Εμπιστοσύνη.και όχι να ανοίξει εσπευσμένα & πρόχειρα τόσα πολλά θέματα..βλπ.ιθαγεν,καλικρατ..κλπ.

Υπαρχει το προηγουμενο του 1893 οταν ο Χαρ.Τρικουπης ομολογησε στην βουλη των Ελληνων το περιφημο "Κυριοι δυστυχως επτωχευσαμε".Ωστοσο η Ελλαδα οχι μονον δεν απεμπολησε τα εθνικα της δικαιωματα,κεκτημενα & κυριαρχια λογω πιεσεων,αλλα στα επομενα χρονια και ισως μαλιστα σε πολυ δυσκολοτερες συγκυριες απο τις σημερινες τα υπερασπισθηκε με καθε τροπο.Γιατι να μην πραξει το ιδιο τωρα.?






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share