10/3/10

Μια Ελλάδα στους δρόμους - Στήριξη στον Ελληνικό λαό απο Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

Υπάρχει και η άλλη Ευρώπη

Σε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους, οι οποίοι, όπως αναφέρεται, «αγωνίζονται για να μην περάσουν τα μονομερή, σκληρά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα περικοπής μισθών και δικαιωμάτων», κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΣ (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων CES ) που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες....



Όπως δήλωσε στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΣ, Τζον Μονκς, την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι αλλά οι χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Οι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, λόγω των κερδοσκοπικών πρακτικών των Λόρδων της Οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τζον Μονκς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΕΣ καλεί την Ευρώπη να αναλάβει δράση κατά των κερδοσκόπων και να φανεί αλληλέγγυα προς τα κράτη μέλη της και τους εργαζόμενους.

Τονίζεται δε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνουν λάθος μήνυμα:

«Οι κερδοσκόποι παραμένουν ανέγγιχτοι, ενώ οι εργαζόμενοι και οι κυβερνήσεις πιέζονται να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών, κοινωνικών παροχών και δημόσιων υπηρεσιών».

Στην ανακοίνωσή της η CES, ζητά από τους υπουργούς της ευρωζώνης να προχωρήσουν «σε ρεαλιστικά και κοινωνικά αποδεκτά σχέδια».

«Δεν υποστηρίζουμε την πίεση που ασκείται από τους υπουργούς της ευρωζώνης στην Ελλάδα για να λάβει βιαστικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τους φτωχούς, τους άρρωστους, τους ηλικιωμένους και θα πλήξουν τον κοινωνικό ιστό της Ελληνικής κοινωνίας. Επιθυμούμε σχέδια σωστά ισορροπημένα και κοινωνικά αποδεκτά» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της CES Τζον Μονκς.

Στην ανακοίνωσή της η CES τονίζει επίσης ότι τα Ελληνικά σωματεία έχουν απόλυτη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η χώρα και υπογραμμίζει ότι το βάρος έχει μεταφερθεί άδικα πάνω στους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ήδη δει τη σταδιακή συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους, των συντάξεων και των εισοδημάτων τους.

Οι Ελληνικές συνδικαλιστικές ενώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποτελούν μέλη της CES.

Απεργιακή καταιγίδα ολόκληρη την εβδομάδα

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα βάζουν… λουκέτο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη, όμως οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μέχρι και την Πέμπτη θα μείνουν κλειστοί οι ΧΥΤΑ. Οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας σήμερα 10 Μαρτίου από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου.

Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Αντιδρώντας στην απόφαση για την εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών - εκροών που προτίθεται, να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών, οι βενζινοπώλες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία για τις 18 Μαρτίου.

Ποιοί απεργούν την Πέμπτη:

Εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Ιδιωτικοί υπάλληλοι. Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τραπεζικοί. Υπάλληλοι στον ΟΤΕ. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ. Χειρόφρενο τραβούν λεωφορεία, Τραμ, Προαστιακός.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ. Επίσης στην απεργία συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

και

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 09.00-10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Θεσσαλονίκη σήμερα στις 7:00 μ.μ. η Επιτροπή Ελληνικής Εθνικής Ενότητας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ψήφο και την ιθαγένεια των μεταναστών που ψηφίζεται μέσα στην εβδομάδα από την Βουλή στο άγαλμα του Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ δηλώνει ΠΑΡΟΝ






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share