1/3/10

Καταγγελίες για οικολογική ρύπανση στο Δήμο Λεβιδίου του Νομού Αρκαδίας !

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων άμεσα ενδιαφερόμενο για την υγεία των ζώων, πουλιών αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος εξετάζει κάθε είδους καταγγελία που φτάνει σε αυτό από ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Με την ευαισθησία που διαθέτει εξετάζει εδώ και μερικές ημέρες σωρηδόν καταγγελίες που φτάνουν σε αυτό για μια τεράστια οικολογική ρύπανση που συντελείται στο νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στο δ/δ Παναγίτσα του δήμου Λεβιδίου...




Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι καταγγελίες παρακείμενο τυροκομείο ρυπαίνει με τα απόβλητά του, τα οποία ρίχνει σε ανενεργή γεώτρηση βάθους 120 μέτρων, με επιβεβαίωση του ιδιοκτήτη του τυροκομείου ότι τα ρίχνει από το 2002, και ξεφράζονται από τον υδροφόρο ορίζοντα στο ποταμό Τράγο, στη συνέχεια στο Λάδωνα, κατόπιν στην λίμνη του Λάδωνα που είναι και περιοχή NATURA, έπειτα στον Λούσιο, μετά στον Αλφειό και τέλος στην θάλλασα.




Ένα τεράστιο αρχείο έφτασε στα χέρια του υπευθύνου του παραρτήματος Πελοποννήσου του ΕΚΠΑΖ όπου καταμαρτυρεί τον υπεύθυνο της ρύπανσης και τον καταστροφέα του περιβάλλοντος της περιοχής και όχι μόνο αφού η ρύπανση απλώνεται μέσω των ποταμών σε μια μεγάλη απόσταση.

Σημειωτέον ότι η ρύπανση αυτή συντελείται από το 2002 δηλ επτά χρόνια!!!! Ίδια περίπτωση με τυροκομείο στην Λέσβο!!

Σας παραθέτουμε τμήμα του ιστορικού όπως ακριβώς μας έχει παραδοθεί.

"Βρίσκεται περίπου 1,5 Km. μακριά από τις πηγές και σε απόσταση λίγων μέτρων από το κανάλι αποστράγγισης της λίμνης Καντήλας, που τροφοδοτεί τη κοιλάδα του Τράγου (Δαραίϊκο κάμπο) με νερό.

Οι πηγές αυτές τροφοδοτούν το ποταμό Τράγο, παραπόταμο του Λάδωνα ποταμού και συνεπώς τα μολυσμένα νερά καταλήγουν μετά από λίγα χιλιόμετρα, σε περιοχή natura, στη λίμνη του Λάδωνα, στη συνέχεια στο Λούσιο – Αλφειό ποταμό και στη θάλασσα!!!

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής εξέδωσε οδηγία για το μη πότισμα των ζώων (αριθμ. Πρωτ. 2616/10-06-09) . "

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Λεβιδίου, ποτίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή περίπου 3.000 αιγοπρόβατα και 300 βοοειδή.

Κατόπιν όλων των παραπάνω παρακαλούμε για τις ενέργειές σας!


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
www.ekpaz.gr , e-mail:ekpaz@ekpazp.gr
peloponnisos, e-mail:ekpaz.pel@gmail.com

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΗΛ 6939361655


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share