12/3/10

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου «Απορροφήστε την αύξηση του ΦΠΑ»

Ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί ανάμεσα στους εμπόρους είναι η έκκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλης Κορκίδης προς μικρούς και μεγάλους εμπόρους «να απορροφήσουν τηναύξηση του ΦΠΑ».

Όπως παρατηρούν οι έμποροι, σε αντίθετη περίπτωση η ψυχολογία των καταναλωτών θα χειροτερέψει....Παράλληλα και για τους βιομηχάνους προέχει η απορρόφηση της επιβάρυνσης από την αύξηση του ΦΠΑ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, «οι ελληνικές επιχειρήσεις θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να απορροφήσουν την επιβάρυνση από την αύξηση του ΦΠΑ, καθώς και τις αυξήσεις στα μεταφορικά όπως και εκείνες που θα προέλθουν από την αύξηση στα τιμολόγια του βιομηχανικού ρεύματος λόγω της επιβολής υψηλότερου ειδικού φόρου στα καύσιμα».

Το γεγονός αυτό θα επιδράσει αρνητικά στα κέρδη των επιχειρήσεων, οι οποίες προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες θα προχωρήσουν σε περικοπή του κόστους λειτουργίας και των δαπανών.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share