16/3/10

Τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας

Εδώ και αρκετό καιρό ζούμε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση στο χώρο της κατάρτισης.

Σε μια περίοδο υψηλής ανεργίας και συνεχείς απαιτήσεις για αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων από τις επιχειρήσεις, ο τομέας της κατάρτισης καταδικάζετε σε εξόντωση εξαιτίας της αδράνειας που δείχνει η πολιτική ηγεσία, διορίζοντας ανθρώπους άσχετους με το συγκεκριμένο αντικείμενο ως Γενικούς Γραμματείς....



Τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας λόγω της ανικανότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ, λόγω των συνεχών καθυστερήσεων αποπληρωμών και λόγω ενός υποτυπώδους σχεδιασμού.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση 3.500 εργαζόμενοι των ΚΕΚ θα πεταχτούν στο δρόμο, οι άνεργοι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε επιδοτούμενα σεμινάρια, ο δείκτης ανεργίας θα εκτοξευτεί στα ύψη, εκπαιδευτές του ΕΚΕΠΙΣ θα μείνουν χωρίς έργο, η κοινωνία θα οδηγηθεί σε περαιτέρω μαρασμό και το ΕΣΠΑ θα συνεχίσει να έχει μηδενική απορροφητικότητα.

Και όλα αυτά γιατί διορίζονται άνθρωποι άσχετοι με τα αντικείμενα, γιατί υπάρχει κόντρα των νυν με τους προηγούμενους στο Υπουργείο, γιατί σε αυτή την χώρα όλα βαίνουν βραδέως ενώ απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Aναγνώστη




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share