2/3/10

Όχι άλλα λόγια , Μόνιμα μέτρα εδώ και τώρα ζητεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν

Κρίσιμη για το μέλλον της χώρας χαρακτήρισε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν την τρέχουσα περίοδο, καλώντας όλους στο εσωτερικό της Ελλάδας να στηρίξουν τα πρόσθετα μέτρα, που, όπως ανέφερε, απαιτούνται.

Αφήνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα δήλωσε : "είτε θα ελέγξετε το χρέος σας είτε αυτό θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα ".





Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό πίσω απο τις ερμητικά κλειστές πόρτες επί 40 λεπτά, ενώ βγαίνοντας δεν έγιναν καθόλου δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επίτροπος περιμένει να ακούσει σύντομα από τα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για την αύξηση του Φ.Π.Α. και των νέων φόρων σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα αλλά και την επιπλέον μείωση των επιδομάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ερωτηθείς απο δημοσιογράφους για τα πρόσθετα μέτρα υπογράμμισε ότι «επαφίεται πλέον στην Ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει και να ανακοινώσει τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την επίτευξη του στόχου της μείωσης του ελλείμματος».

Τόνισε πως όπως δήλωσε και στην κυβέρνηση θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο σκέλος των δαπανών και επιπλέον και τα μέτρα πρέπει να είναι μόνιμα.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη περικοπή του 14ου μισθού, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεν έδωσε σαφή απάντηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Συζητήσαμε διάφορα μέτρα με την ελληνική κυβέρνηση και εμείς από την πλευρά μας τονίσαμε ότι πρέπει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου ώστε να υπάρξει διαρθρωτική επίπτωση επί του προϋπολογισμού».

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι αγορές θα έπρεπε να είναι πεπεισμένες πως η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο της αναφορικά με τη μείωση του ελλείμματος, στην περίπτωση βέβαια που το σχέδιο της κυβέρνησης και τα επιπλέον μέτρα εγκριθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Ευρωπαίος Επίτροπος μας εντυπωσίασε , αφού αντί να πεί τα γνωστά "καλή επιτυχία" , "θα είμαστε κοντά σας" , και τα συνηθισμένα για τέτοιες περιπτώσεις..... Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ευχήθηκε στους Έλληνες και μάλιστα στα Ελληνικά «καλό κουράγιο» !








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share