15/3/10

Μπάχαλο η ΔΕΗ - Άλλοι χοντρό αποζημιώνονται κι άλλοι απεργούν !

Την ίδια στιγμή που ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ παραιτήθηκε με αποζημίωση 162.000 ζεστών και μετρητών ευρωπουλακίων....

Για «άδικες, καταστροφικές και παράλογες πολιτικές που θα διαλύσουν την Επιχείρηση και τον ασφαλιστικό μας φορέα» κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενόψει........ των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει για σήμερα και της 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για εμπαιγμό των 2.000 επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 2007 για προσλήψεις στην επιχείρηση, οι οποίες αναστέλλονται στο πλαίσιο της γενικής κυβερνητικής πολιτικής για τις ΔΕΚΟ και υποστηρίζει ότι το κόστος της μισθοδοσίας τους είναι χαμηλότερο από τη δαπάνη για υπερωρίες που καταβάλλεται τώρα και θα αποφευχθεί αν γίνουν οι προσλήψεις.

Για τις μειώσεις μισθών και δώρων η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι τα χρήματα (εκτιμώνται σε 104 εκατ. ευρώ) «δεν θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά στις τσέπες των μετόχων» (στους οποίους πάντως περιλαμβάνεται και το Δημόσιο με 51 %) και ότι η τακτική αυτή δίνει τη χαριστική βολή στον ασφαλιστικό φορέα, αφού οδηγεί σε μείωση των εισφορών κατά 58 εκατ. ευρώ.

Τέλος, για τη μείωση της επιχορήγησης του ασφαλιστικού ταμείου από τον προϋπολογισμό κατά 10%, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι οδηγεί σε μείωση των συντάξεων κατά 25% κατ' αρχήν, καθώς και ότι είναι παράνομη.

Πιθανές διακοπές ρεύματος

Δεν αποκλείονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτή την εβδομάδα, λόγω των κινητοποιήσεων. Οι κινητοποιήσεις θα επικεντρωθούν σε εγκαταστάσεις της επιχείρησης τόσο στην Αθήνα όσο και στα κέντρα παραγωγής, στη Μεγαλόπολη και την Πτολεμαΐδα. Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε επίσης:

Με αποζημίωση "φωτιά" παραιτήθηκε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share