6/3/10

Νομός Ηλείας: Πέρασαν, είδαν και έφυγαν... δεν άλλαξαν τίποτα !

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : ΠΥΡΓΟΣ NEWS

Περιοδεία Γ. Α. Παπανδρέου στην Ολυμπία «H Ηλεία θα μετατραπεί σε πρότυπο πράσινης ανάπτυξης»

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη μελέτη «για να καταστεί η Ολυμπία πρότυπη πόλη αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης».
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ίδρυση μιας νέας Σχολής Αθλητισμού, Ολυμπισμού, Πολιτισμού, και Πρότυπης Ανάπτυξης, με ένα διεθνές πρότυπο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, και με την ανάπτυξη του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί από την ελληνική πολιτεία, με παράλληλη «κινητοποίηση των φορέων και των κεφαλαίων σε διεθνές επίπεδο».

Το νομοσχέδιο για τις πυρόπληκτες περιοχές θα συνοδευτεί, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, από θεσμικές αλλαγές για την αποκέντρωση και την περιφέρεια.

Στόχος των πρώτων μέτρων, πρόσθεσε, ο κ. Παπανδρέου είναι να αλλάξει η σχέση κράτους πολίτη.

Το κράτος «θα είναι σύμβουλός σας, συνεργάτης σας, συμπαραστάτης σας, σε μια κοινή προσπάθεια που έχουμε, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής, την ευημερία, τις προοπτικές αυτής της χώρας».

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από κλιμάκιο πέντε υπουργών.

Από την Αρχαία Ολυμπία, η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ότι η αποκατάσταση της Ηλείας αποτελεί προτεραιότητα.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έκανε λόγο για αναγέννηση της γεωργίας, που «δεν θα διεκδικεί σπατάλη χρηματοδοτικών πόρων, αλλά τη σωστή διαχείρισή τους».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι η περιοχή συνδυάζει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού, μεταξύ των οποίων απαιτούνται συνέργειες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα εποπτεύσει ο ίδιος την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, καθώς, επίσης, και ότι «δεν θα υποστούμε ποτέ ξανά τέτοια καταστροφή», όπως εκείνη του 2007.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, καθώς επίσης και η ενίσχυση των οδικών, λιμενικών και άλλων υποδομών.


ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ : ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ....ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!!!!

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ; ΚΛΕΙΣΤΟΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ; ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ;ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ;ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ
ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ;ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ;ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ;ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ....

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;;; Ε ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΤΕ !!!!!!!!!!


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : ΠΥΡΓΟΣ NEWS


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share