4/3/10

Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες και την Ακρόπολη μαζί !

Ο νέος τίτλος που κυκλοφόρησε σήμερα η Γερμανική Bild με τίτλο "Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες και την Ακρόπολη μαζί" στηρίζεται αυτή τη φορά σε δηλώσεις Γερμανών πολιτικών!!!

Συγκεκριμένα του εκπροσώπου του FDP στην επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου Φρανκ Σέφλερ και του Γιόζεφ Σλάρμαν ο οποίος είναι πολιτικό στέλεχος της κ.Μέρκελ.....





Ας πάνε να πουλήσουν τις βραχονησίδες για να ξεχρεώσουν...

Μία ημέρα πριν από την συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, και μετά από τους Ευρωπαϊκούς επαίνους για τα νέα μέτρα περιστολής δαπανών που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση, κορυφαία στελέχη των κυβερνώντων γερμανικών κομμάτων καλούν την Ελλάδα να πουλήσει ακατοίκητα νησιά της προκειμένου να υπερβεί τη δημοσιονομική της κρίση.

«Ένας χρεοκοπημένος είναι υποχρεωμένος να μετατρέψει ότι έχει σε λεφτά», δήλωσε το μέλος του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γιόζεφ Σλάρμαν στην εφημερίδα Bild.

Την πώληση μερικών ακατοίκητων νησιών προτείνει στην Ελλάδα και ο βουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) Φρανκ Σέφλερ.

Ο εκπρόσωπος του FDP στην επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι «το Ελληνικό κράτος θα πρέπει να πουλήσει κρατικές επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία, για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», είπε χαρακτηριστικά ο Σέφλερ, καλώντας παράλληλα την καγκελάριο Μέρκελ να μην υποσχεθεί καμία οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μάρκο Βάντερβιτς, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα.

Εάν η Γερμανία και η ΕΕ αποφασίσουν να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα, θα πρέπει προς το συμφέρον της νέας γενεάς, να υπάρχουν εγγυήσεις, οι οποίες να μπορούν εν ανάγκη να πουληθούν. Και στο πλαίσιο αυτό μερικά νησιά θα ήταν μια λύση, υπογράμμισε ο Βάντερβιτς.

Μάλιστα έχουν προτείνει και μεσιτικό γραφείο για την πώληση των Ελληνικών βραχονησίδων ενώ έχουν βγάλει τιμή και για την Ακρόπολη !


Την υπολογίζουν μάλιστα στα 100 δις ευρώ !!!


Γαλλογερμανικό σχέδιο ΔΕΝ υπάρχει


Γερμανία και Γαλλία δεν εργάζονται στην κατεύθυνση σχεδίου στήριξης της Ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για θέματα προϋπολογισμού της Γαλλίας Έρικ Βερτ. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο France-Inter ο κ. Βερτ υπογράμμισε: «Προς το παρόν δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια περίπτωση. Η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική στήριξη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία διευκρίνισε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι Ευρωπαίοι εταίροι θα παρέμβουν προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Bild


(Aνανέωση θέματος) Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων











ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share