19/3/10

Ελλάδα : Mια Μετασοβιετική δημοκρατία με αύρα Κολομβιανού καρτέλ σε πολιτική κρίση!

Η μεταπολίτευση ως αποτυχημένη γεροντοκόρη, πρέπει να κλειστεί στο κελί της μετάνοιας, μαζί με τη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου που παρέδωσε τη χώρα στην κολομβιανή οικονομική νομενκλατούρα και η αθλιότητα που κυριαρχεί σήμερα παντού, να δώσει τη θέση της στην ΕΛΠΙΔΑ

Παρακολουθώντας τους τελευταίους μήνες...



..την αγωνιώδη προσπάθεια του τελευταίου Γενικού Γραμματέα του αποσαρθρωμένου Ελληνικού Σοβιέτ, Γιώργου Παπανδρέου, να προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους δανειστές μας, να μας ξαναδανείσουν με ευνοϊκότερους τοκογλυφικούς όρους, αποδείχθηκε τελικά το τεράστιο σφάλμα των Ευρωπαίων:

Μας φέρονται σαν να είμαστε μια σύγχρονη δημοκρατία σε οικονομική κρίση ενώ στην πραγματικότητα είμαστε μια μετασοβιετική δημοκρατία με αύρα Κολομβιανού καρτέλ σε πολιτική κρίση!

Διότι συγκρίνοντας τη χώρα μας με μια πρώην σοβιετική δημοκρατία των αρχών της δεκαετίας του 1990, θα βρούμε τρομακτικές ομοιότητες, που αν τις αναμείξουμε με την οικονομία των καρτέλ που ισχύει στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια, θα έχουμε την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας!

Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οικονομικό. Είναι βαθιά ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Αυτό πρώτα από όλα έπρεπε να το πουν οι πολιτικοί μας στον Ελληνικό λαό και μετά να το λέγανε και στους Ευρωπαίους. Ξεκάθαρα πράγματα.

Να εξηγήσουν στους εταίρους μας στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποίας το πολίτευμα είναι η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ή δημοκρατία τύπου ΜΑΤRΙΧ.

Να τους εξηγήσουν για παράδειγμα, ότι στη χώρα μας η εκτελεστική εξουσία είναι πάνω από όλους τους νόμους, πάνω από όλους τους θεσμούς και άρχει των πάντων!

Να τους εξηγήσουν, ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα, είναι ένα είδος Αιγυπτιακού τύπου ιερατείο, το οποίο βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Μπορούν να βάζουν το χέρι στα κρατικά ταμεία για το δικό τους καλό όποτε θέλουν, να κάνουν όποια παρανομία θέλουν, να συμμαχούν με την τέταρτη εξουσία των ΜΜΕ στο πλιάτσικο και να υπνωτίζουν τους πολίτες.

Να τους εξηγήσουν ότι στην Ελλάδα δεν κάνουν κουμάντο εδώ και είκοσι περίπου χρόνια οι πολιτικοί, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες, οι μεγαλοεργολάβοι και οι μεγαλοπρομηθευτές του Ελληνικού δημοσίου!

Με λίγα λόγια να τους πουν ότι η εκτελεστική εξουσία, η νομοθετική εξουσία, η δικαστική εξουσία και η …4η εξουσία των ΜΜΕ,
είναι ΕΝΑ και το ΑΥΤΟ!


Δεν υπάρχει Ελληνική δημοκρατία, αλλά μεταλλαγμένη Ελληνική δημοκρατία.

Το τεράστιο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα της χώρας μας έχει όνομα:
ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΙΑ.

Πολιτικό λοιπόν το πρόβλημά μας και όχι οικονομικό.

Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στους Ευρωπαίους.
Οι οποίοι αντί να ζητούν περικοπές και μειώσεις μισθών και επιδομάτων και να απειλούν με πρόσθετα μέτρα τον Ελληνικό λαό για να μας δανείσουν, πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ από το ανίκανο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας!

Αυτό πρέπει να είναι το αντάλλαγμα που πρέπει να ζητήσουν και όχι οικονομικά μέτρα.

Πρέπει να μας αντιμετωπίσουν με τους ίδιους όρους που αντιμετώπισαν όλες εκείνες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και να μας βοηθήσουν οικονομικά ζητώντας όμως όχι οικονομικές θυσίες από το λαό, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ και πραγματικούς δημοκρατικούς θεσμούς από τους πολιτικούς μας!

Γιατί και ο πρωτοετής φοιτητής των Πολιτικών Επιστημών
γνωρίζει, ότι για να εδραιωθεί μια δημοκρατία σε μια χώρα, απαιτούνται θεσμικές διευθετήσεις, απαιτείται διαχωρισμός και έλεγχος της εξουσίας, πράγματα που λειτουργούν ανεξάρτητα από την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Γιατί και ο πρωτοετής φοιτητής Οικονομικής σχολής
γνωρίζει, ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης μια χώρας, δεν μπορούν να τη σώσουν, αν την ίδια ώρα οι θεσμοί δεν δίνουν ισόρροπη επιρροή και δύναμη στις πολιτικές της δυνάμεις και τα οικονομικά οφέλη δεν διαχέονται σε όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες!

Άρα λοιπόν, οι Ευρωπαίοι και οι λοιποί δανειστές μας, πρέπει να πειστούν πρώτα, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρίσκεται στη διαδικασία ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ!

Ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, που μοιάζει τραγικά με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της δεκαετίας του 90 και πρέπει να χρηματοδοτηθεί με όρους που να ενισχύουν τους δημοκρατικούς της θεσμούς.

Την Ελλάδα αυτή τη στιγμή την διοικεί ένα αυταρχικό καθεστώς, ένα μίγμα πολιτικών και οικονομικών οικογενειών με δομή κολομβιανού καρτέλ, το οποίο έχει αποσταθεροποιήσει επικίνδυνα της σταθερότητα της Ελληνικής δημοκρατίας.

Η μεταπολίτευση ως αποτυχημένη γεροντοκόρη, πρέπει να κλειστεί στο κελί της μετάνοιας, μαζί με τη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου που παρέδωσε τη χώρα στην κολομβιανή οικονομική νομενκλατούρα και η αθλιότητα που κυριαρχεί σήμερα παντού, να δώσει τη θέση της στην ΕΛΠΙΔΑ.


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Aναγνώστη




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share