19/3/10

Υπογράψτε για την άμμεση αποφυλάκιση του Μάριου Z..

Ο Μάριος Ζ., 27 ετών, συνελήφθη στις 11 Μαρτίου στην πορεία της Αθήνας και προφυλακίστηκε με τον "κουκουλονόμο", με ψευδή μαρτυρία αστυνομικού ότι είχε το πρόσωπό του καλυμένο, κι επειδή στην κατοχή του βρέθηκε σακίδιο με... σαμπουάν!

Στην προανάκριση προσκομίστηκε οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει αδιάψευστα ότι το πρόσωπο του ήταν εντελώς γυμνό, ότι καμία μολότωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε...



...στην γύρω περιοχή και ότι στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την κατάθεση του αστυνομικού.

Εξάλλου, κατά την ανάκριση επικαλέστηκε δεκάδες πολίτες, που βρίσκονταν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν αυθόρμητα να καταθέσουν την αλήθεια.

Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας αφού άκουσαν εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και από την άλλη αγνόησαν τους δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης και το οπτικοακουστικό υλικό, προχώρησαν στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση του Μάριου Ζ.

Ο Υπουργός "Προστασίας του Πολίτη" έκανε σχετικά την εξής δήλωση:

«Εδώ και λίγες ημέρες, ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αμφισβήτησης γύρω από την σύλληψη ενός νεαρού που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της πορείας της 11ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

Επικαλούμενοι δήθεν ντοκουμέντα ή περαιτέρω μ...αρτυρίες, στέλνοντας επιστολές στο διαδίκτυο ή δημοσιεύοντας «πύρινες» ανακοινώσεις στον Τύπο, στην ουσία αμφισβητούν την αποστολή των Αρχών, αστυνομικών και δικαστικών, να εφαρμόσουν το νόμο.
Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ειδικότερα προς τον ίδιο τον νεαρό συμπολίτη μας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κατασκευάζει ούτε επινοεί κατηγορητήρια.

Όπως έχουμε αποδείξει από την πρώτη μέρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν συγκαλύπτουμε την αλήθεια, σεβόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών, στεκόμαστε απέναντι στην αυθαιρεσία και στη σπίλωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απ' όπου και αν αυτή προέρχεται.

Έχω ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινίσεις από την Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, και παρακολουθώ στενά την εξέλιξή της.»

Από την ομάδα υποστήριξης που δημιουργήθηκε, γίνεται συλλογή υπογραφών:
Σας παρακαλούμε υπογράψτε για την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου.
Να μην τον αφήσουμε στα χέρια τους! Και διαδώστε το παντού!
http://www.petitiononline.com/mariosz/petition.html

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από :
prassia-eyrytanias.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:

Όταν η Ελληνική δικαιοσύνη προφυλακίζει αποκλειστικά με τη μαρτυρία ενός μπάτσου...



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share