20/4/10

Ανδρέας Βγενόπουλος: "Σε 3-4 χρόνια θα βλέπουμε σε εξέλιξη την πτώση του βιοτικού επιπέδου της χώρας"

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε χθές ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ "Νέοι Φάκελοι".

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά προειδοποίησε ότι αν δεν αλλάξει το επίπεδο στην Ελλάδα με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, τότε η χώρα θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

"Σε 3-4 χρόνια θα βλέπουμε σε εξέλιξη την πτώση του βιοτικού επιπέδου της χώρας" τόνισε και....



...συνέχισε προειδοποιώντας ότι,

«Τα ...δύσκολα χρόνια θα είναι αυτά που έρχονται.

Αν δεν κάνει αλλαγή ο Παπανδρέου να υπάρξει ανασυγκρότηση, τότε η Ελλάδα θα περάσει μεγάλη καταστροφή.

Η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα μέχρι και πετρέλαιο έχει και μπορεί να συμφωνήσει ένα νέο μοντέλο με την κοινωνία»


Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναρωτήθηκε για το κατά πόσο η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σήμερα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση...

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, «Λέει ο πρωθυπουργός ότι οι κόποι του λαού θα πιάσουν τόπο. Πως θα πιάσουν τόπο; Με αυτό το πρόγραμμα σταθερότητας;»

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε για ακόμη μια χωρά στο σαθρό πολιτικό σύστημα της χώρας και μίλησε για την απογοήτευση που έννοιωσε σαν Έλληνας πολίτης όσες φορές χρειάστηκε να έρθει σε επαφή με το κράτος.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Θεόδωρου Πάγκαλου για τις υποθέσεις του ΟΤΕ και της Olympic Air , τόνισε

«Όταν ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει τόσο σοβαρές καταγγελίες τότε ή πρέπει να το αποδείξει ή να παραιτηθεί»


και τον κάλεσε «να μας δώσει διαφάνεια για τις δικές του κουμπαριές».

Αναφέρθηκε δε στη σχέση της Intralot με τον ΟΠΑΠ, τονίζοντας πως η ανάθεση έγινε με απευθείας σύμβαση, η οποία έφτασε τα 400 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο σοβαρές ήταν οι καταγγελίες του κ.Βγενόπουλου και για τον Νίκο Σηφουνάκη, τον οποίο χαρακτήρισε βλάξ ή δόλιο.

Όπως είπε, το 2001, μετά τις φωτιές στη Σάμο, επισκέφθηκε τον κ. Σηφουνάκη και του έδωσε ένα ποσό 50 εκατ. δραχμές προκειμένου να φτιάξει ένα δάσος στο νησί.

Όταν πέρασε ένα διάστημα τριών μηνών, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό θα χρειαζόταν για να φτιαχτεί το δάσος, ο Νίκος Σηφουνάκης δεν απαντούσε στις κλήσεις του.

Μίλησε για πολιτικούς μουσειακού είδους και επεσήμανε πως «αν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι με Παγκαλοσηφουνάκηδες ότι θα πάει μπροστά κάνει λάθος», είπε.

Όσον αφορά στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens, είπε πως αν δεν κληθεί να καταθέσει ο Σωκράτης Κόκκαλης, δε θα βρουν καμία άκρη.

Σημείωσε πως πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα, διέψευσε ότι πρόκειται να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να υπάρξει έλεγχος πόθεν έσχες για όλους τους πολιτικούς, από την ώρα που μπήκαν στην πολιτική.

«Δεν υπάρχει ελπίδα να πέσουν τα spreads.

Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου ή άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησης δεν έπεισε τις αγορές.

Είναι ένα από τα αρνητικά στοιχεία των προσπαθειών του πρωθυπουργού»
, δήλωσε και έκρινε ότι η μόνη λύση είναι οι δημόσιες επενδύσεις.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share