1/4/10

Ποιοί καταντήσατε τη χώρα μου έτσι ;

Του Θόδωρου Καλαμπούκα - Συγγραφέας Λογοτεχνίας

Τον ήλιο σκεπάζει ο φόβος κι ο θάνατος. Ποιοί καταντήσατε τη χώρα μου έτσι; Με τι μοιάζετε; Τι είστε;

Μ’ αυτά ακριβώς τα λόγια, μια φίλη μου στο facebook εξέφρασε την αγωνία της για την πορεία αυτού του τόπου. Ακούσια, χωρίς να το ξέρει, ο πόνος της γι’ αυτή τη χώρα έγινε ποίηση. Έτσι συμβαίνει πάντοτε με τα μεγάλα συναισθήματα.

Αλλά, μετά την πρόσφατη ιταμή προκλητικότητα του τουρκικού πολεμικού πλοίου που διέπλευσε δολιχοδρομώντας το Αιγαίο, διαβάζουμε από την άλλη και τη χθεσινή είδηση:




Η έκτακτη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας..."ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στο ΓΕΕΘΑ να ενημερώνει τους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο Αιγαίο με ξεκάθαρο στόχο τον σκοταδισμό γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο…"


Είναι αυτή η ανακοίνωση έκφραση μιας δημοκρατικής κυβέρνησης;

Όταν σε μια χώρα φιμώνεται η πληροφόρηση και η ελεύθερη έκφραση, τότε βέβαια η χώρα αυτή δεν είναι δημοκρατική.

Γιατί όμως ρέπει η κυβέρνηση προς τη λογοκρισία; Χωρίς αμφιβολία, ο λόγος που ωθεί σ’ αυτή την απαγόρευση είναι οριακά σοβαρός! Δεν πρέπει να μάθει ο λαός ότι διεμβολίζεται πλέον ανοιχτά από την Τουρκία η εθνική μας ανεξαρτησία.

Γίνεται αυτό για να συγκρατηθεί το ηθικό του Έλληνα πολίτη; Ή μήπως προσπαθεί η κυβέρνηση να εθίσει τους πολίτες λίγο λίγο στην ιδέα ότι αποδέχεται (και σε ποιο βαθμό;) τις τουρκικές αξιώσεις για το Αιγαίο; Μήπως δεν είναι μόνο το Αιγαίο;

Πρέπει η κυβέρνηση να ενημερώσει αμέσως τη βουλή και τον λαό. Η φίμωση της πληροφόρησης είναι επικίνδυνη πρακτική για μια κυβέρνηση και κίνδυνος μέγας για το ηθικό του λαού.

Η κυβέρνηση έπρεπε να αντιδράσει αμέσως απέναντι στην πρόκληση.

Έπρεπε να ενημερωθεί άμεσα ο λαός αυτής της χώρας, να υπάρχει αντίδραση που θα κρατήσει υψηλά το ηθικό του. Έπρεπε να γίνουν άμεσες διπλωματικές κινήσεις προς τις μεγάλες χώρες και κυρίως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα η Τουρκία, υπό τις τωρινές πολιτικές συνθήκες, δε θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί να καταπατήσει χώρο της Ελλάδας.
Ή μήπως η κυβέρνηση εφαρμόζει κάποιο συμφωνημένο με την υπερδύναμη πρόγραμμα; Μήπως η αποκάλυψη των τελευταίων μηνών για την οικονομική δυσπραγία της χώρας μας ήταν οργανωμένο σχέδιο, που θα δικαιολογούσε τον ενδοτισμό;

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν ακύρωσε αμέσως την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα;
Μας λένε συχνά οι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος ότι είναι άλλο πράγμα το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας και άλλο η πολιτική εκπροσώπησή της. Αυτές είναι δικαιολογίες που μπορεί να είναι αληθινές, αλλά δε στέκουν!

Είναι πρόβλημα της Τουρκίας και όχι δικό μας η εξισορρόπηση στρατού και πολιτικών. Εμείς σα χώρα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδρούμε σε κάθε πρόκληση.

Δεν έχει δικαίωμα ο πρωθυπουργός μας να κρατάει στάση ενδοτισμού, απέναντι στις ιταμές προκλήσεις. Η Τουρκία δε μπορεί να απειλήσει στρατιωτικά την Ελλάδα. Μπορεί μόνο να μετατρέψει τις απειλές της σε πολιτικό πλεονέκτημα που, κατά την τουρκική λογική, θα οδηγήσει σε πολιτικό διακανονισμό των παράλογων απαιτήσεών της. Αν αυτό το δεχτεί ποτέ μια ελληνική κυβέρνηση ενδοτισμού, οι Τούρκοι θα γίνουν φιλικοί για κάποιο διάστημα μόνο, μέχρι να εκδηλώσουν νέες απαιτήσεις!.. Το διάστημα αυτό όμως θα είναι αρκετό για να απολαύσει τη γοητεία της εξουσίας ένας πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Για αργότερα; Ας λύσουν το πρόβλημα άλλοι!..

Δε μπορούμε λοιπόν να μη θυμηθούμε την επαίσχυντη και ιδιοτελή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που θυσίασαν τα συμφέροντα του τόπου για να απολαύσουν οι αρχηγοί τους τη δύναμη της εξουσίας!

Και βέβαια, καραδοκούν παραδίπλα και άλλες πολιτικές δυνάμεις για να πάρουν κι αυτές το μερίδιό τους για την εθνική προδοσία, που ετοιμάζονταν στα τελευταία τριάντα χρόνια:

Το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη τείνει χείρα βοηθείας προς κάθε κατεύθυνση εξουσίας. Αλλάζει πολιτικές θέσεις με την ευκολία του Νασρεντίν Χότζα, "είπα ξείπα". Πηγαίνει με την εκκλησία, αλλά ενίοτε αλλάζει και στάση κι από σκληρός θεματοφύλακας της "κοινωνικής ηθικής", τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων…

Ας μην προχωρήσουμε περισσότερο για το κόμμα αυτό. Δεν έχουμε χρόνο και χώρο για να καταγράψουμε τον οπορτουνισμό και τις υποκλίσεις προς τα δύο μεγάλα κόμματα, για να απολαύσει το σεμνό γλείψιμο της εξουσίας (που έχει μεδούλι).

Και ο άλλοτε Συνασπισμός της Αριστεράς, που ο Αλαβάνος τον μετέτρεψε σε ΣΥΡΙΖΑ; Αγκάλιασε τους κουκουλοφόρους και τους ανένταχτους αναρχικούς, τα ποικιλόμορφα παρακλάδια της ακραίας αριστερής ρητορείας και πολιτικής αγυρτείας.
Πάει πια ο σοβαρός Κωνσταντόπουλος, αποκλείστηκε η καθοδήγηση του συνετού Φώτου Κουβέλη. Αντί αυτών πήραν την εξουσία οι ζηλωτές της κουκούλας, φιλοδοξώντας να κατακτήσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε μέχρι πριν από έξι μήνες το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε πέρυσι αντιπροσωπεία στα Σκόπια για συνομιλίες και δήλωσαν τα μέλη του ότι δεν έχει καμιά αντίρρηση το κόμμα τους, για οποιαδήποτε ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Δηλαδή, χωρίς προσχήματα ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Και το ΚΚΕ; Ε, αυτοί εξακολουθούν να οραματίζονται μια λαϊκή επανάσταση, ονειρεύονται κόκκινους ουρανούς και δίνει στα παιδιά της η Παπαρήγα …αμερικάνικη παιδεία.

Στο χορό του εξανδραποδισμού των Ελλήνων μπήκε πλέον και το χωρίς θέσεις και αρχές κόμμα των Οικολόγων - Πράσινων, που έκανε δεκαεπτάλεπτες διαφημιστικές καμπάνιες προεκλογικά, χωρίς κανείς να γνωρίζει από που προέρχονται τα απίθανα κεφάλαια που δαπανήθηκαν. Γνωστό είναι βέβαια ότι οι Οικολόγοι δεν είχαν την οικονομική δύναμη να πληρώσουν αυτά τα χρήματα, εφόσον τα μέλη τους υπήρξαν τόσο λίγα και πτωχά, ώστε συχνά δεν είχαν για …εισιτήρια στα λεωφορεία και πήγαιναν με τα πόδια!

Οι Οικολόγοι επίσης τάσσονται υπέρ της ελεύθερης χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς και υπέρ των συνομιλιών με το "Ουράνιο Τόξο", την οργάνωση των Σκοπιανών στην Ελλάδα, που θέλουν να πείσουν ότι υπάρχει μειονότητα Σκοπιανών στη χώρα μας.

Οι Οικολόγοι επίσης προσδιορίζουν ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Τούρκοι, δε διαχωρίζουν τους Πομάκους και ο "πρόεδρός" τους, ο Μιχ. Τρεμόπουλος έκανε και πρόταση να μετονομαστεί η οδός Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ!..

Θαυμάστε ελληνικό φρόνημα!


Ο ενδοτισμός της ελληνικής πολιτικής άρχισε με την πρώτη ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, το 1981. Τα έχω πει αυτά κι άλλες φορές και λυπάμαι επειδή με επιβεβαιώνουν τα γεγονότα. Εισέπραξα κι εξακολουθώ να εισπράττω λυσσώδεις ύβρεις, κατηγορίες και μυκτηρισμούς (μόλις χθες καταγράφτηκε το πιο πρόσφατο σύμπτωμα από ανεγκέφαλο σύγχρονο πρασινοφρουρό) επειδή υποστήριξα ότι το ΠΑΣΟΚ, κυρίως, ευθύνεται για τη διάλυση της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας.

Θα θυμούνται όσοι έχουν την κατάλληλη ηλικία για κάτι τέτοιο, ότι ο αλήστου μνήμης Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε το χέρι του στα ασφαλιστικά ταμεία (τα αποτελέσματα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός τώρα), υπέγραψε την παραμονή των αμερικανικών βάσεων, ενώ ψευδόμενος προς τον λαό δήλωνε ότι συμφώνησε το κλείσιμό τους...

Και τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου, εκτός από πρωθυπουργός, κράτησε για τον εαυτό του και το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Άμυνας, και έκανε την "αγορά του αιώνα", 160 αεροπλάνα κάθε τύπου, που παρέλαβε το Υπουργείο Άμυνας χωρίς οπλισμό. Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανίζονται με το ΠΑΣΟΚ πακτωλοί χρημάτων που ξόδευε το κόμμα αυτό στις εκλογές.

Αλλά και η μετέπειτα μετάβαση του Ανδρέα Παπανδρέου στο Λονδίνο για εγχείρηση καρδιάς, οι αμοιβές του νοσοκομείου και των μεγαλύτερων καρδιοχειρούργων (Μαγντί Γιακούμπ, Μπάρναρντ, και τεσσάρων άλλων, ενός Ιάπωνα, ενός Αμερικάνου, ενός Καναδού κι ενός Άγγλου, πληρώθηκαν από τον προϋπολογισμό του ελληνικού Δημοσίου!..

Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και τα έξοδα 120 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που διέμεναν μόνιμα επί δύο μήνες στα πολυτελή ξενοδοχεία του Mayfer του Λονδίνου και γλεντούσαν κάθε βράδυ στις πολυτελείς ελληνικές ταβέρνες του Bayswater, σπάζοντας πιάτα και χορεύοντας, για να αναδείξουν την ελληνική λεβεντιά στους Άγγλους, που εμφάνιζαν τους Έλληνες βουλευτές στα βραδινά προγράμματα των τηλεοράσεων, με σχόλια για την σπατάλη χρημάτων που γινόταν!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!..


Και κατείχε η κυβέρνηση του την εξουσία όταν ο Κουτσόγιωργας δήλωνε μέσα στη βουλή προς τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι "δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε".

Η ίδια αντίληψη αφασίας που επιδιώκει τώρα η διακυβέρνηση του τωρινού πρωθυπουργού.
Ο γιος του τώρα, ο Jeffrey Mineico ( ελληνιστί Γιώργος Παπανδρέου) ποιεί την νήσσαν όταν οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο (με αεροπλάνα και βαπόρια) και προικίζει τους Έλληνες με ηττοπάθεια, με την αντίληψη ότι "όλα θα τα δεχτούμε", με αποτέλεσμα να εισέρχονται οι Τούρκοι, με τα αεροπλάνα τους και πολεμικά τους πλοία στη χώρα μας, χωρίς αντίδραση.
Θα το συνηθίσουμε κι αυτό, μέχρι που τελικά θα συνηθίσουμε στην ιδέα ότι η Τουρκία θα πάρει το μισό Αιγαίο!..

Είναι πολύ συνεπής απέναντι στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Jeffrey Mineico - Παπανδρέου για λογαριασμό των Αμερικάνων... Μένει να δούμε τα αποτελέσματα της επικείμενης συνάντησης Jeffrey Mineico - Ερντογάν ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ υπό τη σκιά των πρόσφατων γεγονότων!

Ήδη ο αλλοδαπός πρωθυπουργός της Ελλάδος, κάνει ασκήσεις και πρόβες επικύψεων, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού. Δείγμα των προετοιμαζόμενων επικύψεων είναι και η στάση του δήθεν "ιδεολόγου" πωλητή του πατριωτισμού των Ελλήνων, του Χρυσοχοείδη, μετά τα πρόσφατα γεγονότα όσων "ξεφώνησαν" τους Αλβανούς ιθαγενείς της Ελλάδος. (Σα να μη ξέρει ο πουλημένος "πατριωτισμός" του ότι οι Αλβανοί στρατιώτες μονίμως ξεφωνίζουν και ψάλλουν άσματα μίσους και ύβρεων προς τους Έλληνες, σα να μη γνωρίζει τους ιστιότοπους των Αλβανών, που έχουν σαν τίτλο "FUCK GREEKS" και "FUCK GREECE" και τους χάρτες που επίσημα εκδίδουν, όπου δείχνουν ολόκληρη την Ήπειρο δική τους... Τον ενόχλησε η κραυγή των Ελλήνων!..)

ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ το υπουργιλίκι μουσιού ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΔΗ.
Αυτά είναι λίγα από τα κατορθώματα της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Ο χώρος εδώ δεν επιτρέπει να πούμε περισσότερα. Μετά από αυτά όμως, είναι δύσκολο α καταλάβουμε το ρόλο της Δραγώνα;

Το υποκείμενό της απεργάζεται με ζήλο την οργανωμένη ΠΡΟΔΟΣΙΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες της προϊσταμένης της αρχής!

Βλέπετε, η κυβέρνηση Jeffrey Mineico - Παπανδρέου, φρόντισε να βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα:

Ξεχάσαμε ότι πριν από λίγα χρόνια η Διαμαντοπούλου είχε προτείνει στο ελληνικό κοινοβούλιο να υιοθετήσει η χώρα μας ως συνεπίσημη γλώσσα την ...ΑΓΓΛΙΚΗ; Ε; Το ξεχάσαμε;

ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο Jeffrey να βάλει στο τιμόνι του υπουργείου... παιδείας.

Κι αυτή, με τη σειρά της τοποθέτησε τη Δραγώνα στην υπεύθυνη θέση της!..

ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ, ΕΙΝΑΙ επιεικέστατα ΑΦΕΛΗΣ!

Θόδωρος Καλαμπούκας



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share