5/4/10

Μητροπολίτης Κομοτηνής: Οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα και την Ανάσταση!

Οι Κομοτηναίοι αντιδρούν για τη Μουσταφάογλου

Παιχνίδια με τη φωτιά παίζει η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή, στην προσπάθειά της να «εξευμενίσει» το τουρκικό προξενείο και να προσεταιριστεί τη μειονοτική ψήφο.

Η ειλημμένη απόφασή της να τοποθετήσει ως επικεφαλής στο νοσοκομείο της πόλης τη μουσουλμάνα αντινομάρχη Σιμπέλ Μουσταφάογλου, προκάλεσε τη (δικαιολογημένα) σφοδρή αντίδραση του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Δαμασκηνού....



Μυρίζει μπαρούτι...Σύμφωνα με τον τοπικό χριστιανικό Τύπο, ο σεβασμιότατος «απειλεί με διαμαρτυρία μεγατόνων και πένθιμη ατμόσφαιρα, ανήμερα το Πάσχα». Η υπόθεση έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, ο οποίος εκλέγεται στη Ροδόπη.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχασαν χρόνο.
Απευθύνθηκαν στον πολιτικό τους σύμμαχο και ομοϊδεάτη Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει για να «εκτονωθεί» η κατάσταση, μιλώντας στο τηλέφωνο με τον οικείο μητροπολίτη.

Ο κ. Δαμασκηνός όμως, φέρεται ανένδοτος, παρά την ανάμειξη του «προοδευτικού» προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος και απειλεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ φέρεται να προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν πένθιμα, ακόμη και στην Ανάσταση. Για να μην αδικήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο, για τον οποίο η γνώμη μας είναι γνωστή, οφείλουμε να πούμε ότι είναι και εκείνος προσωπικά αντίθετος στην τοποθέτηση της Μουσταφάογλου στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στο ΠΑΣΟΚ, ήδη σκέπτονται, σύμφωνα με πληροφορίες και εφόσον ο μητροπολίτης επιμείνει, να ζητήσουν την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη, για να «μαζευτεί» ο υπέργηρος αρχιερέας, γνωρίζοντας τους δεσμούς που ο τελευταίος διατηρεί με το Φανάρι. Αυτό όμως θα δημιουργούσε επιπλέον ζητήματα, μια και η σχέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος αυτή την εποχή, δοκιμάζεται σκληρά και τυχόν ανάμειξη του Παναγιότατου, θα κλιμάκωνε την ένταση.

Ανεύθυνη μεθόδευση

Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ κρίνεται ανεύθυνη, διότι απειλεί να τινάξει στον αέρα τη «δύσκολη» σχέση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Ροδόπη, κάτι που αποτελεί σημειωτέον και μακροπρόθεσμο στόχο της Τουρκίας. Σημειωτέον ότι οι ταραχές του Ιανουαρίου του 1990, που ακολούθησαν την ανεύθυνη απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου να κάνει αναλογικότερο τον εκλογικό νόμο, ξεκίνησαν από το νοσοκομείο της πόλης, όταν ένας μουσουλμάνος δολοφόνησε ένα χριστιανό.

Και κάτι τελευταίο: Η Μουσταφάογλου δεν έχει σχέση με το χώρο της υγείας, ούτε έχει διοικήσει ποτέ κάποιο φορέα και φυσικά, δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία για κάτι ανάλογο. Επίσης, πολλά λέγονται για τα τυπικά προσόντα τα οποία επικαλείται. Αυτά όλα αναδεικνύουν και την οπορτουνιστική λογική πίσω από την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτησή της στο νοσοκομείο. Μια απόφαση που έχει ήδη κάνει άνω-κάτω την Κομοτηνή.

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : elkosmos.gr



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share