9/4/10

Γιατί δεν κατεδαφίζεται το ετοιμόρροπο κτίριο στην οδό Λουτρών στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ;

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από την κ. Χάιδω Μιζέλη

Πρόκειται για ένα πολύ παλαιό διώροφο ακίνητο, ηλικίας πριν το 1900, στην οδό Λουτρών, στον πιο κεντρικό πολυσύχναστο και πιο εμπορικό δρόμο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Στο ισόγειο στεγάζονται καταστήματα με ενεργές επιχειρήσεις, στις οποίες καθημερινά γίνεται συνάθροιση πολλών ατόμων από νωρίς το πρωί μέχρι τις 10 ή και 12 το βράδυ.

Ο επάνω όροφος του ακινήτου είναι ακατοίκητος....



Όσο αφορά το πάτωμα που χωρίζει το ισόγειο με τον όροφο, αυτό είναι ξύλινο και διαβρωμένο, της ίδιας με παραπάνω ηλικίας.

Σύμφωνα με τεχνικές εκθέσεις μηχανικών το κτίριο παρουσιάζει επικίνδυνη απόκλιση από τον κατακόρυφο άξονα, πρόβλημα στατικότητας, και σοβαρές αποξηλώσεις. Έχει κριθεί μερικά και άμεσα κατεδαφιστέο λόγω ετοιμόρροπου εντός 3 ημερών από το 2007 με Πρωτόκολλο κατεδαφίσεως από την Πολεοδομία Λαγκαδά, ενώ αρχικά η γνώμη ήταν να κριθεί ολόκληρο.

Μπορεί να υποβαστάξει τα μπάζα το πολύ παλιό ξύλινο πάτωμα σε μια πιθανή ενδεχόμενη κατάρρευση του κτιρίου ;

Αυτή τη στιγμή γίνεται εκτενές κατασκευαστικό έργο ανάπλασης στην οδό Λουτρών του Λαγκαδά. Καλό και όμορφο το έργο, όταν όμως δεν γυρίσει κανείς το κεφάλι του προς τα επάνω για να αντικρίσει το ακίνητο το οποίο είναι αισθητικά προβληματικό, και καθόλα αντίθετο με την νέα όψη της οδού. Όταν σκάβανε τα σκαπτικά και τα τρυπάνια ξήλωναν τα πεζοδρόμια, σείονταν ολόκληρο το τετράγωνο.

Τι μέτρα πήρε ο Δήμος Λαγκαδά ή ο εργολάβος ή τέλος πάντων ο όποιος υπεύθυνος αυτού του έργου?

Ούτε ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα.

Τι θα γίνει σε ενδεχόμενο ατύχημα που θα εμπλέκονται περαστικοί ή πελάτες των επιχειρήσεων?

Γιατί δεν κατεδαφίζεται το ακίνητο παρά παραμένουν τα σχετικά έγγραφα στα συρτάρια?


Kάντε κλικ στη εικόνα για μεγέθυνση



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share