23/4/10

Ανήμερα της γιορτής του, μας έκανε δώρο την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ

Όλα ήταν προσυμφωνημένα και η επίσημη ανακοίνωση ήταν απλά θέμα χρόνου...

Σημαδιακή ημέρα διάλεξε ο πρωθυπουργός για να μας ανακοινώσει επίσημα την ένταξη της Ελλάδος στο καθεστώς του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου. Μέσω τηλεοπτικής εξαπάτησης των τηλεθεατών για δήθεν ζωντανή σύνδεση , ενώ όλα ήταν μαγνητοσκοπημένα για να μην πει ο Γιωργάκης εκείνα τα σαρδάμ και μπερδέψει τα λόγια του στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας...



Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη τη δύσκολη αυτή στιγμή που ακόμη και μαγνητοσκοπημένα διάβαζε το χαρτί του και έτσι τα τα ΜΜΕ έπαιξαν για άλλη μια φορά τα παιχνίδια της κυβέρνησης.

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο τρίτος Παπανδρέου παρέδωσε την χώρα στα χέρια των κατακτητών για να εξοφλήσει έτσι τους ισχυρούς που τον στήριξαν για να γίνει απο Γιωργάκης , Γιωργάρας ο πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Η σημερινή ανακοίνωση απο το Καστελόριζο ήταν αποτέλεσμα τον χθεσινών συνομιλιών του πρωθυπουργού με κορυφαία τραπεζικά στελέχη τα οποία τον συμβούλεψαν πως είναι ώρα να τελειώνουμε για να σωθούν οι Ελληνικές τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ξένα ΜΜΕ γνώριζαν απο το πρωί το γεγονός αφού σχεδόν όλα είχαν ανακοινώσει την ένταξη της Ελλάδος στο ΔΝΤ αρκετές ώρες πριν την ανακοίνωση Παπανδρέου

Ισχυρό αίσθημα οργής διακατέχει τις τελευταίες ώρες τον Ελληνικό λαό όχι τόσο για της σημερινή ανακοίνωση - που ήταν αναμενόμενη - αλλά για την αισχρή κοροϊδία που συνεχίζει η κυβέρνηση σε βάρος του Ελληνικού λαού όταν μερικές μέρες πριν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν με απόλυτη σιγουριά το λαό οτι η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι μόνο μια μπλόφα του πρωθυπουργού προς τις αγορές για να μην κερδοσκοπούν.

Σαθρά λόγια που επιβεβαιώνουν το σαθρό πολιτικό σύστημα της Ελλάδος , αφού όπως απο καιρό γράφαμε πως η ίδιοι αυτοί κερδοσκόποι ήταν εκείνοι που πίεζαν τα spreads με στόχο να μπεί η χώρα στην εποπτεία του ΔΝΤ και να διασφαλίσουν και αυτοί τα κεφάλαιά τους , όπως ακριβώς και οι Ελληνικές τράπεζες που έχουν αγοράσει ένα μεγάλο ποσοστό του δημοσίου χρέους.

Λίγα λεπτά μετά την επίσημη ανακοίνωση , ο πρωθυπουργός που παρέδωσε πρώτος χώρα της Ευρωζώνης στο Αμερικανικών συμφερόντων ΔΝΤ δέχτηκε σωρεία συγχαρητηρίων τηλεφωνημάτων απο όλους τους εντολοδόχους του ακόμη και απο την κ.Μέρκελ !!!

Η Κριστίν Λαγκάρντ, Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών καθώς και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς εξέφρασαν την ικανοποίησή της για το αίτημα της Ελλάδας για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ όπως ήταν αναμενόμενο.

Ενώ την ίδια στιγμή στην Κωνσταντινούπολη ,ο Τούρκος πρέσβης, ενημέρωνε τους ξένους ανταποκριτές, για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, επαναλαμβάνοντας πως ο πρωθυπουργός του θα συνοδεύεται από υπουργούς και από επιχειρηματίες.

Ο Γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της Ελλάδας να κινήσει τη διαδικασία δανεισμού και δηλώνει :

"Παραλάβαμε το αίτημα της Ελλάδας για ένα stand by arrangement. Εργαζόμασταν στενά με τις ελληνικές αρχές εδώ και εβδομάδες για τεχνική υποστήριξη και η αποστολή μας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα και εργάζεται με τις Αρχές και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με ταχύτητα στο αίτημα".

Ωστόσο και παρά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού το Ελληνικό χρηματιστήριο δεν λέει να σηκώσει κεφάλι αφού ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.857,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,15%. Ενώ το σπρεντ δεν πέφτει με τίποτα απο τις 560 μονάδες αφού το πρώτο πακέτο του ΔΝΤ θα σταλεί σε μερικές μέρες μαζί με τις νέες εντολές.

Δείτε τώρα και....

Το "κηδειόχαρτο" παράδοσης της χώρας

Αγαπητοί Κύριοι,

Σύμφωνα με την Απόφαση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 25ης Μαρτίου 2010 για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, όταν χρειαστεί, και την επακόλουθη Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της 11ης Απριλίου 2010, η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης."









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share