8/4/10

Άρχισαν να βουλιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία !!!

Ήδη αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις σε τρία δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι προμηθευτές απειλούν πως δεν θα προμηθεύουν ούτε γάζες.

Μπάζει από παντού το δημόσιο σύστημα υγείας με το χρέος των νοσοκομείων να φτάνει τα 6,4 δις ευρώ,για το πρώτο τρίμηνο του 2010 ενώ ήδη εδώ και δύο εβδομάδες έχει σταματήσει η προμήθεια ορθοπεδικού υλικού σε Αττικό, Θριάσιο και Ρίο, σύμφωνα...



...με τον πρόεδρο του συνδέσμου ελλήνων προμηθευτών ορθοπεδικού υλικού, Διονύση Σαργιέτη.

Ο κ. Σαργιέτης, κάνει λόγο για αδυναμία των νοσοκομειακών διοικήσεων να ξεπληρώσουν τα χρέη τους και απείλησε για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

"'Ήδη εδώ και δύο εβδομάδες δεν δίνουμε τίποτα στο Αττικό, στο Θριάσιο και στο Παναπιστημιακό του Ρίου, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε αν θα κόψουμε τις προμήθειες και σε άλλα νοσοκομεία'', επισημαίνει.

Ο ίδιος τονίζει πως τα νοσοκομεία έχουν να πληρώσουν μέρος των οφειλών τους από τον Σεπτέμβρη του 2009. Τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων παραμένουν από τον Ιούνιο του 2007. ''Έχουμε φτάσει στο αμήν και το υπουργείο δεν υπολογίζει τα προβλήματα που έρχονται'' τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών Υγείας, με τον πρόεδρο, Παναγιώτη Στραβόλαιμο, να αποκαλύπτει ότι 185 εταιρείες μέλη ετοιμάζονται σε ένα μήνα να σταματήσουν με την σειρά τους να προμηθεύουν βασικό αναλώσιμο υλικό όπως γάντια, βαμβάκι και σύριγγες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Ο κ. Στραβόλαιμος, εκφράζει την δυσαρέσκειά του προς το δημόσιο σύστημα υγείας και καταγγέλει το Υπουργείο για πλήρη αδιαφορία. "Αν συνεχίσουν να μην μας πληρώνουν, τότε πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν ούτε γάζες για τους τραυματίες" τονίζει χαρακτηριστικά.

Αν οι προμηθευτές ορθοπαιδικών συνεχίζουν να μην δίνουν στα νοσοκομεία, σύντομα θα υπάρξουν ακόμα και ακυρώσεις χειρουργικών επεμβάσεων.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share