10/4/10

Η Fitch υποβάθμισε και τόνισε "Τελειώνετε επιτέλους με αυτή τη βοήθεια!"

Αφού δεν τα βγάζετε πέρα.. πάρτε τη "βοήθεια" να τελειώνετε, λέει εμμέσως πλην σαφώς η Fitch υποβαθμίζοντας ακόμη μια φορά την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο ΒΒΒ- από το ΒΒΒ+

H πιστοληπτική ικανότητα της χώρας απέχει πλέον μόνο μία βαθμίδα από την κατηγορία junk, ενώ οι αρνητικές προοπτικές μαρτυρούν ότι υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω υποβάθμισης...


Η υποβάθμιση αντανακλά την επιδείνωση των δημοσιονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και το αυξημένο κόστος δανεισμού.

«Παράλληλα, αντανακλά τις συνεχιζόμενες αβεβαιότητες γύρω από τη στρατηγική χρηματοδότησης της κυβέρνησης στο περιβάλλον της αυξημένης μεταβλητότητας στις κεφαλαιαγορές», αναφέρει η Fitch.

"Η αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων σε συνδυασμό με την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών καθιστούν δυσκολότερη την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος" προειδοποιούν οι αναλυτές.

Επιπλέον, εντοπίζουν πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα, λόγω της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της μετάδοσης των ανησυχιών για την ευρύτερη οικονομία.

Το "τυράκι" για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιμένει....




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share