22/4/10

Νέα υποβαθμίζει απο την Moody’s - Όλοι η "σωτήρες" πυροβολούν ομαδικά

Τα spreads "τρέχουν" με 600 !!!

Πριν απο λίγο η Moody’s υποβάθμισε ξανά την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Εξετάζει και το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης.

H εκτίμηση της Moody's Investors Service ότι «υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να σταθεροποιηθεί το χρέος μόνον σε υψηλότερα και πιο ακριβά επίπεδα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί», οδήγησε, σήμερα, 22-04-10 τον διεθνή οίκο αξιολόγησης να υποβαθμίσει την αξιολόγηση των Eλληνικών κυβερνητικών ομολόγων...



...σε A3 (από Α2) και μάλιστα με αρνητική προοπτική , αφού η Moody's τοποθέτησε την αξιολόγηση των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε καθεστώς επιτήρησης για πιθανή νέα υποβάθμιση.


«Δεν είναι πιθανό να παραμείνει η αξιολόγηση στο A3, εκτός και αν τα μέτρα της κυβέρνησης καταφέρουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις αγορές και να εξουδετερώσουν τους αντίθετους ανέμους των υψηλών επιτοκίων και της χαμηλής ανάπτυξης που κυριαρχούν σήμερα και οι οποίοι μπορούν τελικά να υπονομεύσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να μειώσει με βιώσιμο τρόπο τα επίπεδα του χρέους», δήλωσε η κ. Κάρλσον.

Το spread των 10ετων ξεπέρασε πριν λίγο τις 600 μονάδες !!!

Το επιτόκιο του ομολόγου αναφοράς διαμορφώνεται στο 8,57% (άνοιξε στο 8,14%) και του 2ετούς στο 9,74% (+2,03% σε σχέση με το άνοιγμα). Από τις 12 Απριλίου, το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου έχει αυξηθεί πάνω από 100 μονάδες.

H Eurostat άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας αναθεώρησης του ελλείμματος και του χρέους (115,1%) κατά 5% έως 7%.

Κατα τ'αλλα... ο πρωθυπουργός έκανε αεροπορική διακυβέρνηση επι μήνες ολόκληρους , έβγαζε "πιστόλια" στο τραπέζι ενώ στο παρασκήνιο όλα ήταν στημένα κανονικά για να πείσουν την κοινή γνώμη πως δήθεν ήρθαμε προ αδιεξόδου και δεν υπάρχει άλλη επιλογή "σωτηρίας"

Όλα πλέον αποδεικνύουν πως όλα αυτά τα ταξίδια ήταν για διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης αφού έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό την έλευση του ΔΝΤ , και όπως πρόσφατα δήλωσε ο πρωθυπουργός δεν ήταν μπλόφα το ΔΝΤ όταν το έλεγε. Μας έλεγαν όμως τότε πως ο πρωθυπουργός , μπλοφάρει για να πιέσει.

Τελικά ο μόνος που πιέστηκε ήταν ο Ελληνικός λαός , αφού ο πρωθυπουργός , κατά τη συνήθη τακτική του, το απέκρυβε επιμελώς για να προετοιμαστεί πρώτα καταλλήλως η κοινή γνώμη. Να είναι περισσότερο ανεκτική, δεκτική σ’ αυτά που θ’ ακολουθήσουν.

Ο πρωθυπουργός «της διαφάνειας και της ανοιχτής διακυβέρνησης» δεν αισθάνεται ούτε καν την ευθύνη να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό, πότε συμφώνησε να έρθει το ΔΝΤ και κυρίως με τι όρους ήρθε;

Τι έχει συμφωνηθεί στο παρασκήνιο;

Όταν για να διοριστεί ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, απαιτείται η έγκριση του Κοινοβουλίου, είναι δυνατόν η προσφυγή στο ΔΝΤ να περάσει έτσι;

Όταν κάθε διακρατική συμφωνία εγκρίνεται με νόμο από τη Βουλή, είναι δυνατό για μια τόσο σοβαρή απόφαση το Κοινοβούλιο να παραμείνει αμέτοχο;

Στο κάτω-κάτω ο κ. Παπανδρέου όταν εξελέγη πρωθυπουργός δεν πήρε εντολή να εφαρμόσει αυτή την πολιτική.... Άλλα υποσχέθηκε!

Και για αυτά τα άλλα ψηφίστηκε από έναν λαό που βρισκόταν σε απόγνωση από τη λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας.


Διαβάστε επίσης:
Λύσεις Υπάρχουν... Απλά είναι ενάντια στο σχέδιο κατοχής της χώρας



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share