17/5/10

Αναταράξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις για τις "αποστρατικοποιήσεις" στο Αιγαίο και τις διαπραγματεύσεις μέσω Χάγης για τα Εθνικά κεκτημένα

Έντονες "αναταράξεις", ανησυχία και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε στις τάξεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων οι φράσεις τόσο του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, περί «Περιοχικής συμφωνίας μείωσης των εξοπλισμών», όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου περί «καθορισμού εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών στο Αιγαίο από τρίτους εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Στην πρώτη περίπτωση εκτιμούν ότι αναβιώνει η πρόταση του Θ.Πάγκαλου, μετά τα Ίμια για ταυτόχρονη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και...


...στην δεύτερη ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «προετοιμάζει» για προσφυγή στην Χάγη του θέματος των νησιών που η Τουρκία έχει βαπτίσει «γκρίζες ζώνες».

Οι Έλληνες αξιωματικοί τον τελευταίο καιρό για πρώτη φορά δείχνουν διάθεση διαφοροποίησης από κινήσεις τις οποίες θεωρούν ότι αντιβαίνουν στους όρκους που έχουν δώσει και στις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας της πατρίδας.

Ακόμα και ανώτατοι αξιωματικοί αντιδρούν έμπρακτα με διάφορος τρόπους σε κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας όταν θεωρούν ότι αντιβαίνουν στα συμφέροντα της χώρας, όπως έχουν ορκιστεί να τα υπηρετούν και αυτό φαίνεται στην διάθεσή τους να "σπάζουν" συνέχεια το εμπάργκο ενημέρωσης που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ για τις Τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο...

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις Πάγκαλου περί "εδαφικών λεπτομερειών", είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος Ελληνικής κυβέρνησης αποδέχεται ότι υπάρχουν αμφισβητούμενα εδαφικά ζητήματα στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας φυσικά. (αφού ποτέ δεν έχουν τεθεί εδαφικά ζητήματα σε βάρος της Τουρκίας).

Σε ότι αφορά την «περιοχική μείωση των εξοπλισμών», ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς , σχολίασε:

«Δεν υπάρχει Έλληνες αξιωματικός που θα πειθαρχήσει σε τέτοια συμφωνία, αλλά ούτε και οι κοινωνίες των νησιών και της Ελλάδας δεν πρόκειται να το επιτρέψουν. Ο Γιώργος μπορεί να έχει καλές προθέσεις, αλλά η επιχειρησιακή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Αν ο Στρατός αποχωρήσει από τα νησιά είναι θέμα λίγου χρόνου να τα «καταπιεί» η Τουρκία».

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έθεσε με σαφήνεια τις Τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Θράκη, υπεραμύνθηκε της απειλής κήρυξης πολέμου (Casus Belli) σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ζήτησε ... άοπλα Ελληνικά μαχητικά να πετούν στο Αιγαίο, παραδέχθηκε εν ψυχρώ τις παραβιάσεις και δήλωσε ευθαρσώς ότι θα συνεχιστούν όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί στις Τουρκικές απαιτήσεις και γενικά ανάγκασε ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου να ψελλίσει κάτι περί «ανάγκης υποβολής σχεδίων πτήσης» (λες και εκεί βρίσκεται το ζήτημα της Τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο) και υπερπτήσεων στα νησιά του Αιγαίου που "πρέπει να γίνουν παρελθόν".

Οι περίφημες 21 συμφωνίες, είναι στην πλειοψηφία τους μνημόνια που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μείνουν στα ράφια γιατί δεν εδράζονται σε καμία πραγματική Εθνική βούληση, παρά σε έναν πολιτικό καιροσκοπισμό.

Ακόμα και η πιο συγκεκριμένη συμφωνία που αφορά την επαναπροώθηση του "κολοσσιαίου αριθμού"των 1000 λαθρομεταναστών ετησίως (ισοδυναμούν με την είσοδο λαθρομεταναστών σε χρονικό διάστημα 2-3 ημερών) μένει να δούμε στην πράξη κατά πόσον θα εφαρμοστεί αφού και η προηγούμενη συμφωνία δεν εφαρμόστηκε από την Άγκυρα.

Αν η Άγκυρα ήθελε πραγματική εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης θα προχωρούσε σε ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή συνθηκών του υπάρχοντος καθεστώτος που έτσι κι αλλιώς δικαιείται και επισήμως η Ελλάδα όπως προσβλέπει και το Διεθνές Δίκαιο.

Δεν το κάνει γιατί επιδιώκει την αναθεώρησή τους.

Που να τολμήσει όμως ο Παπανδρέου να κάνει τέτοιες αναφορές μπροστά στην Τουρκική αντιπροσωπεία , αν ήταν να αμφισβητηθούν οι Τουρκικές απαιτήσεις δεν θα αποδεχόταν οι Τούρκοι την πρόταση Παπανδρέου να έρθουν στην Αθήνα.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, πέρα από τους τηλεοπτικούς βερμπαλισμούς, τις λεκτικές ωραιοποιήσεις και τις ανούσιες υπογραφές «ολυμπιακών εκεχειριών» που στόχο έχουν να αποδείξει ο ΓΑΠ την πιστή υπακοή του στις εντολές Ομπάμα που έλαβε στο τελευταίο ταξίδι του στην Αμερική.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share