25/5/10

Πρώτα θα μετρηθούν , μετά θα πληρωθούν... κι όσοι μείνουν

Με το στόμα ανοικτό έμειναν τα στελέχη της κυβέρνησης στην ερώτηση των επιθεωρητών της τρόικας αναφορικά για το πόσους δημοσίους υπαλλήλους απασχολεί το κράτος.

Έτσι μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο "με όσους μείνω, μετράω"

Στη "γραμμή" προσπαθεί να βάλει τώρα η κυβέρνηση όλους τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να καταμετρηθούν και να υπολογίσει περίπου πόσα στοιχίζουν στο κράτος οι αποδοχές τους...


Τώρα η κυβέρνηση σε ρόλο τσοπάνου προσπαθεί να μετρήσει τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας και να βάλει μία τάξη στις χαοτικές πληρωμές του δημοσίου.

Προς αποφυγήν τυχόν "πονηρών" υπαλλήλων που θα ξεχάσουν να δηλωθούν στην "οικειοθελής" ηλεκτρονική καταγραφή και καταχώρηση των στοιχείων τους, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως...

Όποιος δεν δηλώνεται .... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

Έτσι εως τις 15 Ιουλίου θα πρέπει όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα όλα τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την υπηρεσιακή τους κατάσταση, δηλαδή τις τυχόν προαγωγές τους, μεταθέσεις, την προϋπηρεσία.

Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια θα περάσουν στην ενιαία αρχή πληρωμών, η οποία θα λειτουργεί στο υπουργείο Οικονομικών και μέσω αυτής από 1 Ιανουαρίου θα γίνεται η πληρωμή τους.

Όσοι υπάλληλοι δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία τους θα σταματήσει και η μισθοδοσία τους. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει γνωστό πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και αν υπάρχουν πολυθεσίτες θα καταργηθούν, όπως επίσης οι κρυφές αποδοχές και επιδόματα

Η κυβέρνηση ετοιμάζει μετά το Σεπτέμβριο νομοθετική ρύθμιση η οποία, θα καθιερώσει εθελοντικές και υποχρεωτικές μετατάξεις που θα σημάνουν και την έναρξη των απολύσεων απο το δημόσιο τομέα.

Όπου λοιπόν υπάρχει περισσότερο προσωπικό αφού γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση θα μετακινηθεί σε υπηρεσίες αιχμής όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου υπάρχουν μεγάλα κενά, και με το μισθολογικό καθεστώς που θα έχουν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Δηλαδή, αν ο μισθός του μετατασσόμενου είναι μεγαλύτερος δεν θα πάρει την διαφορά πηγαίνοντας σε άλλη υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών και θα ανακοινωθεί σύντομα αναλυτικά.

Οι εργαζόμενοι στους καταργούμενους οργανισμούς αν είναι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου μετατάσσονται υποχρεωτικά στις άλλες υπηρεσίες, ενώ οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν εκεί μέχρι την λήξη της σύμβασής τους και μετά ... χαιρετίσματα.

Διαβάστε επίσης:

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι επιθεωρητές του ΔΝΤ

Έτσι κυβερνά το κοπάδι η δημοκρατία μας... (Δείτε το βίντεο)
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share