31/5/10

Παράνομες προσλήψεις καταγγέλλουν οι αδιόριστοι του υπουργείου οικονομικών

To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από αδιόριστους υπ. οικονομικών

Την προσφυγή στα δικαστήρια των 877 διοριστέων του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του Υπ. Οικονομικών, εφοριακών,τελωνειακών,δημοσιονομικών, έχουν προκαλέσει τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης περί αναστολής προσλήψεων για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Επιτυχόντες σε έναν αδιάβλητο, αξιοκρατικό και γραπτό διαγωνισμό μέσω της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής προσλήψεων, του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, είναι πλέον όμηροι του νόμου της εισοδηματικής πολιτικής...


Να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, ότι δεν υπάρχει καμία λογική στην αναστολή της δικής τους τοποθέτησης, διότι ο μεγάλος ασθενής στη χώρα είναι η οικονομία.

Από την άλλη πλευρά, από την 1/1 του 2010 μέχρι και σήμερα έχουν εκδοθεί ΦΕΚ τοποθετήσεων σε διάφορους φορείς σε κενές οργανικές θέσεις, ενώ ακόμη και μετά το νόμο περί παγώματος των προσλήψεων αξίζει να σημειωθεί ότι προσελήφθησαν 232 υπάλληλοι στη Βουλή οι οποίοι είναι εκτός των διαδικασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και συγκεκριμένα ακόμη και εκτός ελέγχου των οριστικών αποτελεσμάτων.

Τελευταία παρασπονδία παράνομων προσλήψεων αποτελεί ο διορισμός 8 χειριστών lift για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας στις 27/5/2010 (ΦΕΚ 424 Τεύχος Γ)!!!

Από τους διοριστέους στο Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ακολουθήσει σειρά από αγωγές διεκδίκησης χρηματικών ποσών έναντι του Ελληνικού δημοσίου για βλάβη που έχουν υποστεί λόγω των μέτρων της κυβέρνησης μιας και πολλοί από τους διοριστέους ανήκουν στην κατηγορία ανθρώπων που εργάζονταν ήδη στον δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (για τους οποίους η διακοπή της μισθοδοσίας είναι χρονοβόρα) αλλά και στον ιδιωτικό, ως υπάλληλοι και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι παραιτήθηκαν ώστε να μπορέσουν να βρίσκονται στις θέσεις των νέων υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με τους εργατολόγους, θεωρείται δεδομένη η δικαίωση τους. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν να τους αποζημιώσουν, χωρίς να έχουν εργαστεί, για όλο το διάστημα που παραμένουν σε αναστολή.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share