24/5/10

Τρομοκρατικό χτύπημα στο σπίτι του Δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Kάποιοι ήθελαν να στείλουν "μήνυμα" θανάτου!

Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός ,που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην πόρτα του σπιτιού του Δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλη Μπολάνου εξερράγη χθές γύρω στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο σπίτι του δημάρχου, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και στα γύρω σπίτια. Θαύμα χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα αφού τα θραύσματα της έκρηξης εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση. Συγκεκριμένα....


Από την έκρηξη διαλύθηκε η εξώπορτα του σπιτιού του κ.Μπολάνου και έσπασαν όλα τα τζάμια, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο υπέστει σοβαρές ζημιές και τέλος έσπασαν τα τζάμια των γειτονικών σπιτιών.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ.Μπολάνος γίνεται στόχος τρομοκρατικής ενέργειας.

Στις προηγούμενες εκλογές, εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της μειονοτικής οργάνωσης "ΟΜΟΝΟΙΑ". Τυχαία τότε δεν είχαμε θρηνήσει θύματα.

Ώντας πρόεδρος του μοναδικού συλλογικού οργάνου των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία και δήμαρχος ενός δήμου του οποίου οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν την Ελληνικότητά του, ο κ.Μπολάνος έχει πολλές φορές "ενοχλήσει" τους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Δικαιώματα τα οποία απορρέουν και από την Σύμβαση Πλαίσιο που έχει υπογράψει η Αλβανία.

Πληροφορίες κάνουν λόγο οτι πίσω απο τη βομβιστική επίθεση κρύβονται οι γνωστοί εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share