1/5/10

Όσο υπάρχουν Άνθρωποι - Μια ξεχωριστή ανάρτηση από ένα ξεχωριστό κορίτσι

Πριν μερικές μέρες λάβαμε ένα διαφορετικό email από αυτά που λαβαίνουμε καθημερινά από αναγνώστες μας , ήταν από ένα νεαρό κορίτσι που είναι φοιτήτρια στο Πάντειο πανεπιστήμιο και ονομάζεται Ιωάννα.

Η δική της καταγγελία μας έκανε εντύπωση γιατί είχε να κάνει με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε μια χώρα που οι λέξεις "κοινωνικό κράτος πρόνοιας" κοσμούν μόνο τον ξύλινο λόγο των πολιτικών.


Επικοινωνήσαμε προσωπικά με την Ιωάννα και επιβεβαιώνοντας το περιεχόμενο του email που λάβαμε, με τη δική της έγκριση το δημοσιεύουμε μαζί τα πλήρη στοιχεία της....Στις Τετ., 28/04/10, ο/η Ioanna Srirakou έγραψε:

Από: Ioanna Srirakou
Προς: contact.tiresias@yahoo.gr
Ημερομηνία: Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010, 16:22

Λέγομαι Ιωάννα Σπυράκου είμαι φοιτήτρια στο Πάντειο πανεπιστήμιο στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας και έχω μια μορφή αναπηρίας η οποία ονομάζεται σπαστική τετραπαρεση.

Έχω ξεκινήσει μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα στην κλινική Neurovita στην Μόσχα και είχα καλά αποτελέσματα. Ωστόσο λόγο οικονομικών προβλημάτων έχω αναβάλει τη θεραπεία μου εδώ και 2 χρόνια

Σε μια προσπάθεια να την ξανα ξεκινήσω κοινοποίησα έναν λογαριασμό τραπέζης και είχα μεγάλη ανταπόκριση από απλούς ανθρώπους, φίλους και μη.

Έφτασα στο σημείο να το δημοσιοποιήσω καθώς όλες μου οι προσπάθειες να βρω άκρη μέσα από το ταμείο του ΙΚΑ στο οποίο είμαι ασφαλισμένη, το υπουργείο υγείας, την εκκλησία... έπεσαν όλες στο κενό .

Τίποτα, μόνο άδειες υποσχέσεις και καμιά βοήθεια από πουθενά.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι..στους οποίους θα είμαι για πάντα ευγνώμων
Με την αγάπη και την στήριξη τους μου έδωσαν δύναμη , κουράγιο άλλα κ χρήματα από το υστέρημα τους.

Το χρηματικό ποσό που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ανέρχεται στα 1.100 εύρω...μια ανιδιοτελής πράξη αγάπης από απλούς συνανθρώπους μας, για ένα θέμα υγειάς που εμπίπτει στις κρατικές αρμοδιότητες...

Οι κρατικοί φορείς του λεγόμενου Κοινωνικού Κράτους Πρόνοιας όμως επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για το πρόβλημα μου.

Οπότε και εγώ έχω εναποθέσει όλες μου τις ελπίδες στην συμπόνια και την ανθρωπιά που πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ακόμα μέσα μας...

Επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς και κατανοώ απολυτά την οποία διστακτικότητα
αυτό είναι το τηλ. μου..6979690950

θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων

Ιωάννα


Επικοινωνώντας με την Ιωάννα της υποσχεθήκαμε ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια της.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ιωάννα στο yionaspy@yahoo.gr ή μαζί μας στο contact.tiresias@yahoo.gr

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ (Ανανέωση 3/5/2010)
Σε νέα επικοινωνία που είχαμε με την Ιωάννα μας ενημέρωσε πως οι λογαριασμοί που έχουν δημιουργηθεί είναι οι : Πειραιώς 5032-040480-151 & Εθνική 374-646306-17ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share