13/5/10

Τουρκικοί έλεγχοι σε Ελληνικά μαχητικά - "Μυρίζει" διχοτόμηση του Αιγαίου

Κορυφώνονται η Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο εν όψη της επίσκεψης Ερντογάν

Μια ημέρα μετά το μπαράζ αεροναυτικών επεισοδίων και 30 παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) στο Αιγαίο, οι Τούρκοι συνεχίζουν τους προκλητικούς ελέγχους εντός των Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι αυτή η δραστηριότητα έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό !!!


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές βασικός λόγος της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα είναι η αμοιβαία μείωση των αμυντικών προγραμμάτων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Την ίδια στιγμή όμως η επιθετική δραστηριότητα των Τουρκικών δυνάμεων στο Αιγαίο αυξάνεται σε μια χρονική στιγμή που υποτίθεται οτι όλοι περιμένουν μειώσή της .

18 ώρες πριν την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη εφαρμόζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο μια de facto διχοτόμηση του Αρχιπελάγους.

Πιο συγκεκριμένα στις 12:55 σήμερα και ανατολικά της Άνδρου και σε μη δεσμευμένη περιοχή τέσσερα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ βρίσκονταν σε διατεταγμένη αποστολή δέχθηκαν δύο κλήσεις ασυρμάτου στη συχνότητα κινδύνου από την Τουρκική φρεγάτα TCG F-496 «Gokova» τύπου O. H. Perry ανακρίνοντας πρακτικά τα αεροσκάφη και ρωτώντας για την ταυτότητά τους, τις προθέσεις τους και τον προορισμό τους.

Τα Ελληνικά μαχητικά αγνόησαν τις Τουρκικές κλήσεις και ενημέρωσαν αμέσως το κέντρο για τις Τουρκικές προκλήσεις το οποίο μάλιστα συνέστησε στους Έλληνες πιλότους να αποχωρήσουν απο το σημείο προς αποφυγή εντάσεων.

'Ολα πλέον επιβεβαιώνουν πως η Τουρκική νευρικότητα στο Αιγαίο, μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η έντονη δραστηριότητα έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό !!!

Το Tουρκικό «κρεσέντο» των παραβάσεων και παραβιάσεων συνεχίστηκε αμείωτο και σήμερα, με την Τουρκία να προχωρά σε μια άνευ προηγούμένου επίδειξη δύναμης στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, επιβάλλοντας δια της ισχύος των όπλων της de facto καταστάσεις διχοτόμησης στο Αιγαίο και την Πολεμική μας Αεροπορία να παραμένει απλώς παρατηρητής, όλα αυτά λίγες ώρες πριν την έλευση του Τούρκου πρωθυπουργού και της συνοδείας του με την «αυτοκρατορική» περιβολή.

Έτσι σήμερα 4 σχηματισμοί Τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενοι από συνολικά 25 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 9 ήταν μεμονωμένα (2 CN-235 και εφτά ελικοπτέρων) προχώρησαν σε 18 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 29 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Εμπλοκές δεν σημειώθηκαν καθώς δεν υπήρξαν αναχαιτίσεις.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share