16/5/10

H δικαιοσύνη της συσκότισης, για τα μάτια του.... λαουτζίκου

Τεράστιες ευθύνες προκύπτουν για την πρώην πολιτική και φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης, αφού τη διερεύνηση του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου μεταπολιτευτικά, της Siemens, την εμπιστεύτηκαν σε έναν δικαστή που δεν είχε κλείσει ούτε 6 χρόνια υπηρεσίας και ήταν εντελώς μόνος του με μηδενική υποδομή.

Οι ευθύνες αυτές πηγάζουν έμμεσα απ’ όσα υποστήριξε ο ίδιος ο τ. ανακριτής της υπόθεσης Siemens Ν. Ζαγοριανός στη Βουλή και...


..στα αρμόδια δικαστικά όργανα, όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίστηκαν με ποινική και πειθαρχική δίωξη για παραλείψεις στο ανακριτικό στάδιο.

Τη στιγμή που στη Γερμανία ασχολήθηκαν 16 δικαστικοί λειτουργοί με την υπόθεση και ενώ στη χώρα μας για μικρότερης σημασίας υποθέσεις (σε σύγκριση με τη Siemens) είχαν οριστεί 2 και 3 εφέτες - ανακριτές με πολυετή εμπειρία, οι αρμόδιοι όχι μόνο δεν όρισαν εφέτες - ανακριτές για να «τρέξει» και να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση που «καρκινοβατούσε» από τον Δεκέμβριο του 2006 (όταν η γερμανική δικαιοσύνη αποκάλυψε τις πρώτες μίζες), αλλά άφησαν τον νεαρό πρωτοδίκη ολομόναχο, ενώ «κάλπαζε» ο χρόνος της παραγραφής για τους πολιτικούς και για πράξεις που έγιναν προ 10ετίας.

Με τις εξηγήσεις του «καίει» ουσιαστικά την πρώην πολιτική και φυσική ηγεσία, αφού αναφέρει ότι δεν είχε την αναγκαία βοήθεια και υποδομή.

Ισχυρίστηκε ότι δεν προλάβαινε να δει ποιοι ήταν οι αποδέκτες των δωροδοκιών (ώστε να φτιάξει πλήρες ευρωπαϊκό ένταλμα για τον Μ. Χριστοφοράκο), ο Ν. Ζαγοριανός τόνισε: «Ημουν ένας ανακριτής με μια γραμματέα κι έκανα 30 αιτήσεις δικαστικής συνδρομής», προσθέτοντας: «Ζήτησα επίκουρο ανακριτή, αλλά μου απέρριψαν το αίτημα» (!), χωρίς να αποκαλύπτει ποιος το απέρριψε για να φανεί πόσο ψηλά έφθανε το... ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανάκριση, για την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δήθεν ζητήσει ενέργειες κατά προτεραιότητα...

«Εχω 6 χρόνια υπηρεσίας κι είχα κάνει δύο χρόνια ανακριτής στη Χαλκίδα όπου περαίωσα 230 δικογραφίες», είπε ο Ν. Ζαγοριανός προς τους κριτές του δικαστές, αναλύοντας την προηγούμενη εμπειρία του που αποτέλεσε προφανώς κριτήριο για να αναλάβει το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο.

«Δεν είχα πρόσβαση σε συνδιαλέξεις εξωτερικού, τις οποίες έπρεπε να κάνω από άλλο γραφείο» (!) είπε σε άλλο σημείο, προσθέτοντας: «Το υλικό ήταν πολύ μεγάλο. Δεν υπήρχαν ράφια στο γραφείο. Με δικά μου έξοδα αγόρασα κάτι για να τοποθετήσω τα έγγραφα».

Iσχυρίστηκε ακόμα ότι, ενώ παράλληλα χειριζόταν την υπόθεση Siemens, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για μια άλλη τεράστια δικογραφία που είχε κληρονομήσει το 2008 από δύο άλλους ανακριτές.

Ανάλογες κρίσεις για τον όγκο εργασίας και τον φόρτο του ανακριτή διατύπωσε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) στον Αρειο Πάγο, για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση σύνταξης εντάλματος για το μετά το 2004 διάστημα και τις κατηγορίες για δωροδοκία κατά του Μ. Χριστοφοράκου (που ήταν γνωστές όμως, στη γερμανική δικαιοσύνη).

Μάλιστα το ΑΔΣ, υιοθετώντας αυτολεξεί την απαλλακτική πρόταση-ύμνο για τον ανακριτή του αντεισαγγελέα ΑΠ Αθ. Κονταξή, επισήμανε ότι κατέσχεσε 150 φακέλους με 15.000 περίπου έγγραφα σε 40 χαρτοκιβώτια, που ήταν πρακτικά αδύνατο να καταγραφούν αναλυτικά, αφού ήταν ξενόγλωσσα και χρειάζονταν πολλοί υπάλληλοι, χρόνος (πάνω από 2 μήνες) και γνώσεις που ο ανακριτής δεν διέθετε, χωρίς να ευθύνεται εκείνος για την έλλειψη υπαλλήλων.

Ποιος όμως ευθύνεται για όλο αυτό το κατάντημα δεν μας λέει ούτε ασχολείται βέβαια με τις γνωστές και παραπλανητικές υπουργικές διαβεβαιώσεις για τις δήθεν επισκέψεις των εισαγγελέων στην Ελβετία για άνοιγμα λογαριασμών (που παραμένουν ακόμα κλειστοί) για την κατά προτεραιότητα ανάκριση, για την πληρότητα των αποσπασματικών ευρωπαϊκών ενταλμάτων, τη σίγουρη έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου, που ακόμα αναμένεται, κ.λπ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζαγοριανός ήταν ο χειρότερος δικαστής που πέρασε ποτέ από την Χαλκίδα.Αυτό άλλωστε το ξέρουν ακόμη και οι καθαρίστριες, οι γραμματείς, οι δικαστές και οι δικηγόροι όλοι. Γιατί δεν μίλησε και δεν μιλάει κανείς ούτε τώρα ούτε όταν ορίσθηκε ιδικός ανακριτής στην υπόθεση Siemens ;

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ελεγχθούν όχι μόνο οι αποφάσείς του αλλά και οι αναφορές που εμπεριέχουν το όνομά του και έχουν μπει κατευθείαν στο αρχείο του Αρειού Πάγου χωρίς να ελεγχθούν !!!

Εάν θα γινόταν αυτό θα ήταν πολύ απλό να καταλάβει ο καθένας πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα και που να παρέμβει, αλλά ποιος να το κάνει; Δύστυχος δεν υπάρχει ποιος….

Και κατά ¨σύμπτωση ¨ και η κ. Μπουρμπούλια (τη θυμάστε αυτή την ψυχή; ) από την Χαλκίδα έφυγε ως τακτική ανακρίτρια στην υπόθεση του χρηματιστηρίου

Το χειρότερο βέβαια απο όλα αυτά.... είναι η ατελείωτη κοροιδία που κάνουν στον Ελληνικό λαό οι εθνοσωτήρες του κοινοβουλίου οτι δήθεν αυτοί ψάχνουν αλλά η Ελληνική δικαιοσύνη έχει την τύφλα της.

Με λίγα λόγια προσπαθούν να πείσουν το λαουτζίκουλα οτι η Ελληνική δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη και δεν εκτελεί εντολές πολιτικών συμφερόντων.

Υπάρχει βέβαια και η "λογική" του ποιόν να "πρωτοκρεμάσουν" στη λαική αρένα... κι έτσι κάνουν όλοι οτι ψάχνονται να βρούν ποιός.... ποιός...

Ποιός... ΘΑ ΦΑΓΩΘΕΙ


Ηταν ένα μικρό καράβι...

Τυχαία νομίζετε οτι το'βαλε η Αγγελοπούλου σύμβολο των Ολυμπιακών αγώνων ;;




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share